Formule 1

Aston Martin-teambaas geeft toe dat 'het hele project om Lance Stroll draait' temidden van speculaties over exit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 19:04

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft bevestigd dat er opnieuw twijfel is ontstaan over Lance Stroll.

Lance Stroll Aston Martin F1


Stroll is één van de meest controversiële coureurs op de grid, want hoewel zijn indrukwekkende staat van dienst in de junior-categorieën het talent in hem bewees, heeft de rol van zijn miljardairsvader Lawrence in zijn F1-carrière geleid tot vraagtekens over hoezeer hij zijn plek wel waard is.

Hoewel Stroll sinds zijn debuut in 2017 flitsen van echte kwaliteit heeft laten zien, is hij nooit in staat geweest om die hoogtepunten om te zetten in een consistent sterke vorm. De Canadees debuteerde bij Williams en stapte daarna over naar Racing Point nadat zijn vader het failliete Force India-team had gekocht.

Lawrence Stroll doopte heeft het team om tot Aston Martin en investeerde flink, maar Stroll heeft het moeilijk tegen tweevoudig wereldkampioen F1 Fernando Alonso, die onlangs een nieuwe deal tekende tot en met 2026.

En hoewel weinigen geloven dat Lawrence zijn zoon zou ontslaan vanwege slechte prestaties, blijft het speculeren dat Lance zou kunnen opstappen. Krack ziet dit echter niet gebeuren, want hij gaf openlijk toe dat ‘het hele project’ om de 25-jarige coureur draait.

In de aanloop naar de Grand Prix van China zei Krack tegen de media over de situatie van de coureur bij Aston Martin: "Vorige week ging het vooral over Fernando. Maar we weten ook dat Aston Martin het thuis van Lance is. Het hele project heeft altijd om hem gedraaid. Dus we zoeken naar continuïteit. Ik heb dat altijd heel belangrijk gevonden. We zullen het de komende weken zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS