Formule 1

Aston Martin verdedigt Fernando Alonso opnieuw in verklaring aan fans! Teambaas geeft tekst en uitleg!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2024 21:00

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft uitgelegd waarom het team ervoor gekozen heeft niet in beroep te gaan tegen Fernando Alonso's tijdstraf in Australië. De Spaanse F1-coureur kreeg een tijdstraf van twintig seconden na de Grand Prix van Australië, vanwege zijn ‘potentieel gevaarlijke’ rijgedrag tijdens het verdedigen tegen de Mercedes van George Russell.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Alonso kreeg de straf na een post-race onderzoek door de stewards, nadat Russell zwaar was gecrasht terwijl hij de Aston Martin achtervolgde. Op een halve seconde afstand werd Russell verrast door het gat dat voor hem verdween toen Alonso vertraagde bij het naderen van bocht 6, om vervolgens weer te versnellen bij het insturen van de bocht met hoge snelheid.

De acties van Fernando Alonso verdienden een onderzoek volgens de reglementen voor onvoorzichtig of gevaarlijk rijgedrag, waarbij de stewards ervoor kozen om de Spanjaard te straffen en hem een straf oplegden die hem van zijn zesde plaats terug deed vallen naar de achtste plaats.

Aston Martin besloot niet in beroep te gaan tegen de beslissing en teambaas Mike Krack is nu naar voren gekomen om uit te leggen waarom.

In een verklaring die dinsdagavond werd vrijgegeven, bedankte Krack de fans van Aston Martin voor hun 'steunbetuigingen' en schetste hij het standpunt van het team over het incident dat de laatste minuten van de Grand Prix verwoestte. "Ten eerste is iedereen in de autosport opgelucht dat George in orde was en wegkwam na zijn ongeluk", zei hij. "Ik wil dat jullie weten dat we volledig achter Fernando staan. Hij is de meest ervaren coureur in de Formule 1. Hij heeft aan meer Grands Prix deelgenomen dan wie dan ook en heeft meer dan twintig jaar ervaring. Hij is meervoudig wereldkampioen in meerdere categorieën."

Krack zei dat, omdat er geen botsing was geweest, het een moeilijke beslissing was geweest om te accepteren. "Om een tijdstraf van twintig seconden te krijgen terwijl er geen contact was met de volgende auto was een bittere pil om te slikken, maar we moeten de beslissing accepteren", zei hij, voordat hij uitlegde waarom het team ervoor koos om geen recht op herziening van de straf uit te oefenen.

"We hebben ons uiterste best gedaan, maar zonder nieuw bewijs zijn we niet in staat om een recht op herziening aan te vragen. Fernando is een fenomenale racer en hij gebruikte elk gereedschap in zijn gereedschapskist om voor George te finishen - net zoals we vorig jaar in Brazilië zagen met Sergio Pérez. Dit is de kunst van motorsport op het hoogste niveau. Hij zou nooit iemand in gevaar brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS