Formule 1

Amerikaanse grootheid vindt dat Verstappen WK-titel verdiende en dat Hamilton zijn rug moet rechten: "Je kunt huilen tot sint-juttemis, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2022 11:29 • Print artikel

Keert Lewis Hamilton terug in de Formule 1 of hangt hij zijn helmen aan de wilgen sinds hij de WK-titel in de hoogste klasse van de autosport verloor aan Max Verstappen. Het is een antwoord waar de hele wereld nog op moet wachten. Als het aan Mario Andretti ligt is het tijd om de tranen af te drogen, de rug te rechten en het gevecht met Verstappen opnieuw aan te gaan.

Max Verstappen vs Lewis Hamilton

“Ik zou het denken”, reageerde Andretti tegenover RacingNews365 of Hamilton doorgaat met racen. “Ik zou denken dat hij zichzelf geen dienst verleend wanneer hij vertrekt onder negatieve omstandigheden, vanuit zijn standpunt. Het is lastig om in iemands hoofd te gaan zitten, maar zoals ik er in sta, zou ik zeggen ‘Weet je wat, ik vlieg er in en ga ze het tonen’.”

“Hij heeft zoveel om naar uit te kijken, om er in te stappen en nog steeds te vechten. Hij heeft alle ingrediënten om te vechten, dat is hoe ik er tegenaan kijk. Ik ben er zeker van dat al zijn fans het fantastisch vinden om dat te zien en laten we met de sage doorgaan, met deze grote rivaliteit tussen twee teams en twee fantastische coureurs.”

De Amerikaan van Italiaanse afkomst vindt dan ook dat Hamilton de beslissing moet accepteren en door moet gaan. “Lewis mag niet echt klagen over pech. Kijk naar wat er bijvoorbeeld in Silverstone gebeurde”, vervolgt de 81-jarige. “Max verdient zeker de wereldtitel. Max weet heel goed dat hij een wonder nodig had om dat te laten gebeuren en dat wonder was Latifi die crashte, wat niemand had kunnen voorspellen. Maar dat is de schoonheid van de sport, het is niet klaar tot het klaar is. Je moet dat accepteren. Je kunt huilen tot sint-juttemis, maar het is niet de enige keer dat de beslissing op het laatste moment gebeurde, het beslissende moment. Ik denk, in zijn algemeenheid, dat de manier waarop het eindigde, de Formule 1 2021 kan beschouwen als een echt fantastisch seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS