Formule 1

Alpine zit dichter bij Ferrari en Mercedes: "Maar Aston Martin heeft iedereen verrast"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2023 12:46

Sportief directeur van Alpine Alan Permane is niet tevreden over de prestaties van het team in de openingsfase van het seizoen. De Franse renstal wil naar de top 3 bij de constructeurs, maar na twee races kan het concluderen dat het voorbijgestreefd is door Aston Martin. Permane ziet wel dat Alpine dichter naar het niveau van Ferrari en Mercedes is gekropen.

Gasly Verstappen


Met onder meer twee derde plaatsen voor Fernando Alonso presteert de Spanjaard bij Aston Martin voorlopig beter dan zijn oude werkgever. Alpine kwam nog niet verder dan P8. Permane geeft tegenover Motorsport.com toe dat de snelheid nog niet naar wens is. "We zijn zeker nog niet tevreden over onze snelheid. We willen harder en strijden met de teams voor ons."

"Ik denk dat we dichter bij Ferrari en Mercedes zitten dan vorig jaar", vervolgt Permane. "Daar heb ik nog niet echt een goed beeld van, maar we zitten zeker dichter bij Ferrari, want zij streden vorig jaar nog om de overwinning. Natuurlijk heeft Aston Martin een grote stap gezet, waardoor we nu het vijfde team zijn en dat is niet wat we willen."

Alpine wil naar de top 3 bij de constructeurs. "Het was ons doel om bij de top 3 aan te haken. Misschien zitten we daar wel dichterbij als je stelt dat Mercedes het derde team is. Dan zitten we er dichterbij dan vorig jaar. Maar het is niet goed genoeg. Aston Martin heeft iedereen verrast met hun sprong omhoog. Daarnaast lijkt niemand in de buurt van Red Bull te kunnen komen dit jaar. Ze hebben een seconde per ronde voorsprong en dat is frustrerend. We blijven hard werken met updates en dat werkte vorig jaar ook goed."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS