Formule 1

Alpine-teambaas nog niet tevreden en wil graag 'een productief weekend zien'

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2023 14:03

Na een paar tegenvallende races aan de start van het seizoen scoorde het team van Alpine een zwaarbevochten podiumplek in Monaco. Door de derde plaats van Esteban Ocon en een zevende positie van Pierre Gasly katapulteerde het team in een keer naar de vijfde positie in het constructeurskampioenschap. Teambaas Otmar Szafzauer wil opnieuw een sterk optreden zien in Barcelona.

Alpine F1 Otmar Szafanauer

In de eerste vijf Grands Prix van het seizoen scoorde Alpine slechts 26 punten. De beste positie van Ocon en teamgenoot Pierre Gasly was de achtste positie. Er was niet veel om over naar huis te schrijven en CEO Laurent Rossi dreigde met harde maatregelen. De dikke dubbele punten finish in Monaco geeft wat meer ruimte voor het team.

Szafnauer verwacht niet dat het team in Barcelona ook een podiumplaats scoort. Wel verwacht hij van zijn coureurs dat ze geen fouten maken en wil hij een productief weekend zien: "Wat ik graag zou willen zien, is weer een solide weekend met een productief vrijdagprogramma, waar we de upgrades kunnen blijven staven en meer kunnen leren over hoe we het maximale uit onze A523 kunnen halen. Het zou geweldig zijn om onze prestaties van Monaco te evenaren, maar we weten dat Spanje een heel andere uitdaging is. Het is een nieuw raceweekend, een nieuwe kans en we zullen ons elke dag concentreren op ons werk en kijken wat we zondagmiddag kunnen bereiken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS