Formule 1

Alpine-teambaas Szafnauer wil momentum doortrekken: "Upgrades werken heel goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2023 09:02

Alpine-teambaas Otmar Szafauer was enorm opgelucht na het podium van Esteban Ocon in Monaco. Na een zeer teleurstellende seizoenstart viel er afgelopen weekend voor het eerst iets te vieren voor het team van Alpine. Door de krappe straten van Monaco scoorde Esteban Ocon het eerste Alpine-podium sinds de Grote Prijs van Qatar in 2021. CEO Laurent Rossi dreigde enkele weken geleden dat er echt resultaten moesten komen, omdat er anders koppen zouden rollen. De geëiste resultaten kwamen dus redelijk snel.

Alpine Otmar Szafnauer

Er viel een enorme last van de schouders van teambaas Otmar Szafnauer af toen Esteban Ocon na 78 ronden over de streep kwam in Monaco. Volgens insiders zou Szafnauer als eerste plaats moeten maken als de resultaten niet snel zouden verbeteren. De Roemeens-Amerikaanse teambaas laat weten dat hij nog altijd aan het nagenieten is van het podium: "Het is altijd een heel speciaal gevoel als je een podium behaalt in de Formule 1. En er is geen specialere plaats dan Monaco gezien de geschiedenis en prestige, dus voor het team en Esteban om die prestatie te bereiken is gewoon fantastisch. Ik ben heel blij voor Esteban. Hij heeft keer op keer bewezen dat hij in staat is om onder hoge druk te presteren en hij verdiende dit resultaat na een perfecte prestatie het hele weekend", vertelt de Alpine-teambaas.

Szafzauer begrijpt als geen ander dat een sterk optreden in Monaco geen garantie is voor succes op ieder circuit. Wel weet de teambaas te zeggen dat er meer in het vat zit dan strijden om een paar schamele puntjes per weekend: "We kunnen allemaal veel voldoening putten uit dit resultaat en het laat gewoon zien waartoe we in staat zijn. We hebben de afgelopen weken upgrades aan de auto toegevoegd, die heel goed werken, en we zouden deze updates dit weekend in Spanje verder moeten valideren op een meer conventioneel Grand Prix-circuit dan de laatste twee evenementen in Miami en Monaco."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS