Formule 1

AlphaTauri ziet stijgende lijn bij Yuki Tsunoda: "Zijn technische feedback is erg goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 maart 2023 18:30

Yuki Tsunoda is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. Hij is dit jaar de teamleider bij het team van AlphaTauri, zijn vertrouwde kompaan Pierre Gasly is vertrokken naar Alpine. Dit jaar neemt de Japanner het op tegen nieuwkomer Nyck de Vries. Teambaas Franz Tost is tevreden over de vooruitgang van de man uit Tokio.

Yuki Tsunoda

"Hij heeft een grote stap voorwaarts gemaakt”, zo wordt Tost geciteerd door GPToday. Tsunoda verrasst zijn Oostenrijkse teambaas op meerdere vlakken: “Niet alleen van de rijdende kant. Ook vanuit de technische kant. Zijn technische feedback is erg goed en ik moet zeggen dat zijn race in Bahrein competitief was. Ik denk dat hij het meeste uit de auto heeft gehaald."

Dit jaar neemt Tsunoda het op tegen nuchtere Fries; Nyck de Vries. Tost is niet alleen te spreken over Tsunoda, maar prijst ook De Vries: “Yuki en Nyck zijn allebei rijders van hoog niveau; beiden hebben in het verleden laten zien dat ze races kunnen winnen, dat ze kampioenschappen kunnen winnen. Het is aan het team om hen een competitieve auto te bezorgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS