Formule 1

AlphaTauri-teambaas kritisch op AMR23: "Dezelfde auto gebouwd en daarna groen geverfd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 maart 2023 12:00

Het team van Aston Martin begon samen met Fernando Alonso en Lance Stroll ijzersterk aan het seizoen. Het team uit Silverstone scoorde met Alonso een podium, Stroll reed ondanks zijn blessure naar de zesde stek. Volgens de criticasters deelt de AMR23 veel gelijkenissen met de Red Bull RB18. AlphaTauri-teambaas Franz Tost gaat mee in deze kritiek.

Franz Tost

Al tijdens de wintertest was het duidelijk dat het team van Aston Martin een hele flinke stap had gemaakt. Tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein werd de vorm nog eens goed aangestipt toen het team de tweede positie in het constructeurskampioenschap in beslag nam. Op pure snelheid moet het Britse team alleen Red Bull Racing voor zich dulden.

Dat is ook precies waar de kritiek begint. Voormalig Red Bull-kopstuk Dan Fallows is aangetrokken door Aston Martin. Het zou dus zomaar kunnen dat hij bruikbare informatie van de RB18 heeft gebruikt op de AMR23. Franz Tost snapt dat kritiek en wordt geciteerd door Diario Sport: "De Aston Martin lijkt op een Red Bull, omdat Aston Martin de helft van de aerodynamische kopstukken van Red Bull heeft overgenomen. Vanzelfsprekend hebben ze dezelfde auto gebouwd en daarna groen geverfd. Het draait veelal gewoon om geld. Die mensen van Red Bull waren zeker niet goedkoop."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS