Formule 1

Alle coureurs in dezelfde auto: "Momenteel zou ik zeggen Verstappen, Hamilton, Leclerc"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2023 16:30

Max Verstappen is ijzersterk begonnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De tweevoudig wereldkampioen schreef de Grote Prijs van Bahrein dominant op zijn naam en eindigde tijdens een door problemen getergd weekend in Saoedi-Arabië op de tweede positie. In de RB19 is Max Verstappen de snelste man van het veld, maar Eddie Jordan denkt dat de Nederlanders het hele veld aan zou kunnen in gelijk materiaal.

Max Verstappen

De voormalig team-eigenaar van Jordan Grand Prix neemt zijn petje af voor de prestaties van de Limburger. Jordan gaat ervan uit dat Verstappen op dit moment in zijn carričre iedere coureurs aan zou kunnen in gelijk materiaal: "Momenteel zou ik zeggen dat Verstappen zou winnen als hij, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Fernando Alonso in hetzelfde materiaal zouden rijden”, vertelt hij in gesprek met OLBG. “Hij heeft een innerlijk geloof in zichzelf en hij zal zich blijven verbeteren. Men moet zich beseffen dat de samenwerking tussen Max en Red Bull in de komende jaren voortreffelijk zal zijn. Hij is niet dom en gaat niet zoeken naar een ander team."

"Iedereen die de hoop heeft dat Verstappen het team van Red Bull gaat verlaten, die droomt. In gelijkwaardig materiaal zou Hamilton als tweede eindigen, terwijl Alonso en Leclerc om de derde plaats zouden vechten. We hebben niet genoeg gezien van Leclerc om iets anders te zeggen. De druk bij Ferrari is enorm. Als hij naar een kleiner team zoals Mercedes zou gaan, dan zouden we vuurwerk zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS