Formule 1

Alfa Romeo haalt James Key binnen als technisch directeur voor Audi-avontuur

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 08:33

Het Formule 1-team van Alfa Romeo heeft James Key aangesteld als nieuwe technisch directeur en neemt daarmee de rol van Jan Monchaux over. Het voormalig kopstuk van McLaren en Toro Rosso neemt de rol vanaf 1 september 2023 over.

James Key Alfa Romeo

De aanstelling van Key is een signaal van intentie van het team, aangezien Sauber Motorsport zich voorbereidt om in 2026 het fabrieksteam van Audi te worden. Deze ontwikkeling en de impact ervan op de toekomstige Formule 1-activiteiten van Sauber passen binnen de strategie die aan het begin van het jaar door Andreas Seidl, CEO van de Sauber Group, is vastgesteld om een duidelijke koers uit te stippelen voor het team.

Key is niet nieuw bij het team uit het Zwitserse Hinwil. Tussen 2010 en 2012 was hij al technisch directeur bij Sauber, zoals het team toen nog heette. Zo ontwierp hij ook de succesvolle C31, waar Sergio Perez drie podiumplaatsen in Maleisië, Canada en Italië mee scoorde. Ook eindigde teamgenoot Kamui Kobayashi op het podium tijdens zijn thuisrace in Japan.

Key vertelde het volgende over zijn aanstelling: "Ik heb heel veel zijn om terug te keren naar Hinwil en te werken met oude en nieuwe collega's bij Sauber; ik koester zeer goede herinneringen aan mijn eerdere tijd daar. Ik kijk ernaar uit om de technische kant van het team te leiden op een van de cruciaalste momenten in zijn lange geschiedenis, terwijl we op weg zijn naar een nieuwe en spannende toekomst. Er ligt enorm veel werk voor ons, maar ik ben ervan overtuigd dat elk lid van ons team in Hinwil de toewijding, vastberadenheid en ambitie heeft om ons naar de top te brengen."

"We weten dat het tijd, inspanning en doorzettingsvermogen zal vergen, en de vruchten van dit werk zullen pas over de komende twee seizoenen en daarna worden geplukt, maar we hebben een reis voor ons liggen en een routebeschrijving om te volgen waar ik graag aan wil beginnen. Ik ben Andreas dankbaar voor het vertrouwen dat hij in mij heeft gesteld en ik kijk ernaar uit om zijn vertrouwen terug te betalen en nauw met hem samen te werken aan de uitdagingen en ambities die voor ons liggen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS