Formule 1

Alexander Albon vol goede moed voor 2023: Enkele belangrijke aan onze auto aangepakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 14:30 • Print artikel

Om klokslag 15.00u Nederlandse tijd onthulde het team van Williams hun gloednieuwe strijdwapen: de Williams FW45. Met deze bolide moet het Britse team de aansluiting naar het middenveld zien te maken, dat gaat het team doen met voormalig Red Bull-coureur Alexander Albon en rookie Logan Sargeant. Albon begint aan zijn tweede seizoen bij het team en heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen.

Williams FW45

Vorig seizoen was Williams afgetekend het langzaamste team van de grid, toch lukte het Albon en later zelfs invaller Nyck de Vries om punten te sprokkelen. Gedurende de winter is er veel gebeurd bij het team. Teambaas Jost Capito vertrok en ook technisch directeur FX Demaison verliet de toko via de achterdeur. James Vowles, de voormalig hoofdstrateeg van Mercedes, is vanaf dit seizoen de nieuwe teambaas.

Albon begint aan zijn tweede seizoen bij het team en heeft zin in het nieuwe seizoen: “Ik ben erg opgetogen om weer een jaar bij het team te beginnen. De auto ziet er geweldig uit en voor het eerst gaan rijden op het circuit van Silverstone.”

“Het team heeft vorig jaar en tijdens de winter heel hard gewerkt om enkele belangrijke punten aan onze auto aan te pakken, het werk te doen om te proberen het maximale uit de auto te halen voor 2023, dus ik kijk er naar uit om te zien wat de FW45 kan doen. We verwelkomen dit jaar ook nieuwe partners in het team, dus het is geweldig om ze aan boord te hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS