Formule 1

Alex Albon weet wat hij miste als teamgenoot van Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 04:30

Alex Albon maakte in 2019 na een goed half jaar in de Formule 1 al de overstap naar topteam Red Bull. De Williams-coureur had voorafgaand aan het seizoen niet getest, maar Red Bull greep in bij de zeer tegenvallende Pierre Gasly. En dus werd Albon voor de leeuwen gegooid als teamgenoot van Max Verstappen.

Verstappen Albon


In een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport kijkt Albon terug op die periode van zijn racecarrière. "Ik vond dat ik goed voorbereid was, maar als ik een advies aan die jongere versie van mezelf zou moeten geven, zou het zijn dat je ervaring niet makkelijk kunt kopen. Alles heeft tijd nodig. Ondanks dat ik vorig jaar niet in de Formule 1 heb gereden, voel ik me nu beter voorbereid dan aan het einde van 2020. En bij ervaring doel ik niet alleen op het rijden, ook alles eromheen."

Net als Gasly had ook Albon het zwaar tegenover Verstappen. "Ik zou niet willen zeggen dat er iets fout is gegaan, dat is overdreven. Na een half jaar al maakte ik de overstap naar een topteam. Dat is sneller dan iedere andere coureur en dat zonder test in het jaar ervoor. Als je naar de jonkies van nu kijkt, krijgen ze allemaal de kans om zichzelf te ontwikkelen."

"2019 was een goed jaar voor me, in 2020 kreeg ik meer problemen met de auto", vervolgt Albon. "Ik miste gewoon de ervaring. Kijk naar de verschillen tussen Checo en Max in het begin van vorig jaar. Dat was niet zo veel anders dan het gat tussen Max en mij. Ik kreeg er veel meer kritiek op. Daarom kwam de break in 2021 wel goed uit. Als je niet jezelf bent, kun je beter een stap terugzetten. Ik heb me goed gerealiseerd dat het belangrijk is om alles uit de auto te halen. Soms voel je je niet comfortabel met de setup, maar dat is dan alsnog de beste setup. Dat moest ik leren. Met de ervaring van nu had ik in 2019 veel beter gepresteerd."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS