Formule 1

Aerodynamische update Williams F1 Racing: "Alex rijdt met een herziene HALO-kuip en nieuwe voorvleugel"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 19 april 2024 00:08

Dit weekend staat voor het eerst sinds vijf jaar de Grand Prix van China op het programma. Het F1 circus is in Shanghai voor de vijfde race van het kampioenschap. Het is bovendien de eerste sprintrace van dit seizoen, wat kansen biedt op meer spektakel en verrassingen. Dave Robson, Head of Vehicle Performance van Williams F1 Racing, blikt na een moeizame start van het seizoen vooruit naar de race in het Aziatische land.

Williams F1 Racing

"Terugkeren naar Shanghai voor de eerste sprintwedstrijd van 2024 is een fascinerende uitdaging. Het circuit behoudt zijn uitstekende mix van bochten en het zeer lange rechte stuk. De lay-out is veeleisend voor de coureurs, auto's en banden, waarbij het openingsbochtencomplex van bocht 1-2-3 een lastige start van de ronde is. De snelle bocht 7-8-combinatie blijft de banden aan het werk zetten vóór het langzamere gedeelte dat uiteindelijk naar het rechte stuk leidt."

"De bandencompounds komen uit het midden van het Pirelli-assortiment en zouden goed bij het circuit moeten passen, waarbij de C4 wat management vereist, maar de C2 veel robuuster is, ten koste van wat rauwe snelheid."

"Dit circuit voor het eerst sinds 2019 betreden en slechts één vrije training hebben, voorafgaand aan de sprintsessies zal niet eenvoudig zijn, maar het is een kans waar we van genieten. Voor 2024 zijn de reglementen voor de sprintcompetities bijgewerkt en we zullen proberen deze updates te gebruiken om het meeste uit FW46 te halen tijdens de competitieve sessies."

"De voorbereidingen voor het weekend zijn goed verlopen: beide coureurs hebben productief werk in de simulator gedaan en het hele team heeft hard gewerkt om onze voorraad onderdelen aan te vullen. Ondanks het voortdurende werk om te herstellen van de recente uitputtingsslag, hebben we dit evenement ook een aerodynamische update kunnen geven. Alex zal rijden met een herziene HALO-kuip en beide auto's zullen de nieuwe voorvleugel gebruiken die we in Japan hebben geïntroduceerd."

"Het is geweldig om terug te zijn in China en we kunnen niet wachten om de gecombineerde uitdaging van het circuit, het evenementformat en het weer in Shanghai aan te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS