Formule 1

AMG Mercedes F1-Team moet tempo maken: "Je kunt namelijk niet werken zonder een strateeg"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2023 08:01 • Print artikel

Nadat James Vowles eerder deze maand vertrok naar het team van Williams om daar de rol van teambaas te vervullen is het team van Mercedes hard aan het zoeken naar een vervanger voor de 43-jarige Brit. Een succesvol team runnen zonder strateeg wordt zelfs voor Mercedes een lastige klus, ook voormalig Formule 1-coureur Vitaly Petrov denkt daar zo over.

James Vowles, vitaly Petrov

Eind 2022 maakte Jost Capito vrij onverwachts bekend dat zijn taak als teambaas bij het team van Williams neerlegt. Enkele weken bleef het stil, maar toen kwam daar ineens James Vowles als opvolger bovendrijven. Door het vertrek van Vowles bij Mercedes moet men daar gaan zoeken naar een nieuwe hoofdstrateeg.

Voormalig Renault en Caterham-coureur Vitaly Petrov denkt dat het alleen maar lastiger wordt, naarmate Mercedes langer wacht van het aanstellen van een nieuwe strateeg. De Russische coureur deelde zijn verhaal bij Championat: "Zonder een strategisch kopstuk is het vrijwel onmogelijk om te werken, dus ze moeten hem zeker met iemand gaan vervangen. Misschien wordt hij niet opgevolgd door één iemand, maar meerdere personen. Ze moeten hem echter wel gaan vervangen, je kunt namelijk niet werken zonder een strateeg."

Zo klinkt de nieuwe W14:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS