Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters grandioze comeback in Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2024 11:40

Geen ontspanning voor de coureurs van de ADAC GT Masters in het vakantieoord: De ADAC GT Masters in Zandvoort gaat dit weekend zijn tweede ronde in, als onderdeel van het DTM-weekend aan de Nederlandse Noordzeekust. Op het uitdagende duinparcours met zijn steile bochten is het belangrijk om weer de volle concentratie te behouden. De huidige runner-up en winnaar aan het begin van het seizoen, Maxime Oosten (FK Performance), kijkt uit naar zijn thuisevenement in zijn BMW M4 GT3: “De uitdagende passages, de nabijheid van de zee en de vele fantastische fans zorgen altijd voor een geweldige sfeer. Daar winnen zou voor mij een bijzondere ervaring zijn.” Races drie en vier van het kampioenschap zijn zaterdag vanaf 15:15 uur live te zien op Sport1 op de gratis Duitse televisie.

Maxime_Oosten_thuiswedstrijd_at_Circuit_Zandvoort_Photo_ADAC2nullMaxime Oosten (FK Performance) kijkt uit naar zijn thuisevenement in zijn BMW M4 GT3: “De uitdagende passages, de nabijheid van de zee en de vele fantastische fans zorgen altijd voor een geweldige sfeer. Daar winnen zou voor mij een bijzondere ervaring zijn.”

Na een pauze van een jaar keert de ADAC GT Masters terug op het huidige Formule 1-circuit in Zandvoort met in totaal zeven verschillende premiumfabrikanten. Een spectaculaire comeback op het kustcircuit is gegarandeerd, want het Circuit Zandvoort heeft met zijn blinde toppen en steile bochten veel te bieden. Als kampioenschapsleiders reizen Tom Calendar (Hamm/Sieg) en Elias Seppänen (FI, beiden Landgraf Motorsport) in de Mercedes-AMG naar het circuit ten westen van Amsterdam. Zij behoren duidelijk tot de favorieten en zij zijn ook koploper in het klassement van ‘Road to DTM’. “Na de geweldige start van het seizoen willen we in Zandvoort weer aanvallen en het maximale uit ons voertuig halen. Tom en ik zijn zeer gemotiveerd en klaar voor de tweede ronde”, zegt Seppänen, die als kampioen van vorig jaar zijn titel wil verdedigen.

ADAC GT Masters in ZandvoortnullAls kampioenschapsleiders reizen Tom Calendar en Elias Seppänen (beiden Landgraf Motorsport) in de Mercedes-AMG af naar het duinencircuit ten westen van Amsterdam

David Schumacher is ook gemotiveerd. De 22-jarige pakte aan het begin van het seizoen in Oschersleben een pole position, maar door technisch pech kon hij geen goed resultaat behalen. Samen met titelverdediger Salman Owega wil het neefje van Michael Schumacher en de zoon van ex-Formule 1- en DTM-coureur Ralf Schumacher nu zijn eerste podium in Zandvoort behalen met de Mercedes-AMG GT3 van het Haupt Racing Team. Dit is ook het doel van de teams Aston Martin en Lamborghini, die in Oschersleben niet op het podium eindigden.

ADAC GT Masters in Zandvoort David_SchumacherDavid Schumacher, de zoon van ex-Formule 1- en DTM-coureur Ralf Schumacher, wil in Zandvoort zijn eerste podium behalen met de Mercedes-AMG GT3 van het Haupt Racing Team.

Ook Leon Köhler (Erlenbach am Main) en zijn Nederlandse teamgenoot Maxime Oosten denken goede kansen te hebben op een podium. Het duo boekte net als Calendar/Seppänen een overwinning bij de start. Vooral het team van Emil Frey Racing heeft goede herinneringen aan het laatste optreden in Zandvoort van de ADAC GT Masters in 2022. Destijds won het team uit Zwitserland beide races. Sinds dit seizoen vertrouwt het team uit Safenwil in de ADAC GT Masters op de Ferrari 296 GT3 en de diensten van het Zwitserse duo Jean Luc'Auria en Alain Valente.

ADAC GT Masters in Zandvoort Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3 Jean Luc'Auria en Alain ValenteDe Emil Frey Racing-Ferrari 296 GT3 won tweemaal in Zandvoort, dit jaar zijn Jean Luc'Auria en Alain Valente de rijders

ADAC GT Masters in Zandvoort gemelleerd GT startveld

Foto's: ADACADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS