Formule 1

25e jaar als 'officiële auto van MotoGP™': nieuwe BMW M2 MotoGP™ Safety Car + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 maart 2023 22:03

De Grande Prémio de Portugal van 24 tot 26 maart in Portimăo markeert de start van een jubileumseizoen voor BMW M, het 25e seizoen als Official Car of MotoGP™. De nauwe samenwerking met MotoGP™-rechtenhouder Dorna Sports gaat terug tot 1999. Bij de start van het jubileumseizoen in Portugal maakt de nieuwe BMW M safety car zijn debuut. De nieuwe BMW M2 MotoGP™ safety car is gebaseerd op de nieuwe BMW M2 (gecombineerd brandstofverbruik volgens WLTP: 9,8 - 9,6 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot volgens WLTP: 222 - 218 g/km; details volgens NEFZ: -)*, die in oktober zijn wereldpremičre beleefde.

MotoGP BMW M2 Safety Car

"We zijn verheugd om samen met BMW M het 25-jarig jubileumseizoen van onze samenwerking in 2023 te vieren", aldus Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports. "Met BMW M hebben we al een kwart eeuw een sterke partner aan onze zijde; een partner waarmee we op veel verschillende gebieden uitstekend hebben samengewerkt. We zijn erg trots op dit langdurige partnerschap dat nooit stilstaat, het geeft elk jaar weer volop nieuwe impulsen. Met de meest innovatieve technologieën zorgt BMW M nu al voor het 25e jaar voor veiligheid in onze sport en is het een vaste waarde in de MotoGP-paddock met een breed scala aan activiteiten. Op naar een fantastisch jubileumseizoen in 2023!"

MotoGP BMW M2 Safety Car

MotoGP BMW M2 Safety Car

"2023 is ons 25e seizoen als Official Car of MotoGP - een langdurige, hechte samenwerking als deze is bijzonder in de internationale racerij," voegde Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH, toe. "We willen Dorna Sports bedanken voor het grote vertrouwen dat ze al een kwart eeuw in ons stellen. Sinds 1999 streven we ernaar om onze waarden als innovatie, technologie, emotie en passie ook in onze samenwerking met Dorna Sports te integreren. Onze nieuwe BMW M2 MotoGP safety car is daar slechts één voorbeeld van. Hiermee zetten we onze traditie voort om de nieuwste BMW M high-performance auto's in dienst te stellen van de MotoGP veiligheid. Of het nu gaat om de veiligheidswagenvloot, de BMW M Award of onze vele andere activiteiten op het hoogste niveau van de motorracerij - we zijn er trots op dat Fascination M een belangrijk onderdeel is geworden van de MotoGP."

MotoGP BMW M2 Safety Car

MotoGP BMW M2 Safety Car

De nieuwe BMW M2 maakt indruk met de traditionele kenmerken van een high-performance sportwagen - in een geconcentreerde vorm en met state-of-the-art technologie. Met zijn compacte afmetingen en de 460 pk sterke TwinPower turbo lijn 6-cilinder motor is de nieuwe BMW M2 de perfecte basis voor een BMW M safety car. De BMW M2 is uitgerust met diverse safety car elementen voor zijn inzet op MotoGP™ circuits. Deze elementen omvatten een rolbeugel, RECARO stoelen, een 6-punts racegordel, een brandblusser, de dakbeugel van de safety car en de bijpassende koplamp. Er zijn ook verschillende M Performance-onderdelen gemonteerd, zoals het uitlaatsysteem, het chassis, de carbon buitenspiegelkappen, de diffusor en de achtervleugel. De BMW M2 MotoGP™ safety car krijgt de standaard BMW M safety car livery. Naast de nieuwe BMW M2 MotoGP™ safety car omvat de safety car vloot van 2023 nog vele andere BMW M veiligheids-, medische en officiële auto's, evenals BMW M 1000 RR veiligheidsmotoren. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS