Karting • Karting Diversen

10-jarig zoontje van Tom Coronel grijpt eerste podium van 2021 - Rocco: “Ik ben heel erg blij”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2021 05:19 • Print artikel

STRIJEN – Als de races van zondag hem één ding hebben opgeleverd – behalve een prachtige bokaal voor zijn tweede plaats in het dagklassement bij de IAME Mini Parilla-rijders – is het wel mentale hardheid voor Tom Coronels zoon Rocco. De pas tienjarige karter uit Eemnes denderde zondag op het circuit van Strijen naar drie tweede plaatsen tijdens de kartraces waar maar liefst 24 rijders aan de start stonden. Na twee sterke heats, was Rocco er zelfs in de derde heat met motorproblemen in geslaagd de concurrentie achter zich te houden. Het betekende ook gelijk zijn eerste podium van dit jaar. “Ik ben heel erg blij met de tweede plaats”, zei Rocco enthousiast nadat hij zijn fraaie beker in ontvangst had genomen. Die uitstekende prestatie kwam niet onverwacht, trouwens. “Ik had het misschien wel een klein beetje verwacht.”

Rocco Coronel

Dit seizoen had Rocco nog niet aan veel races meegedaan. De concurrentie wel, maar hij heeft de achterstand door trainingskilometers wel ingelopen. Het jongste racetalent uit de Coronel-familie heeft afgelopen jaar al meerdere malen in wedstrijden laten zien over een uitstekende snelheid te beschikken. Toch was er wat dat laatste betreft afgelopen zondag ineens een probleem. Nadat hij tijdens de eerste twee races relatief probleemloos tweede was geworden, was het in de laatste race plots stressen geblazen. Net zoals in de eerste twee races reed hij op de tweede plaats in de rondte. En lange tijd was er niks aan de hand. Hij kon de rest van het veld moeiteloos achter zich houden. Eigenlijk precies zoals in de eerste race. Maar toen begon zijn motor ineens te stotteren. “Daardoor trok de motor niet goed meer”, blikte Rocco terug op het voorval. “De laatste race ging daardoor niet heel erg goed.” De nummer drie begon op een gegeven moment aan te dringen, maar Coronel wist van geen wijken. Door goed te verdedigen slaagde hij erin op knappe wijze zijn tweede plaats vast te houden.

Dat was niet alleen een demonstratie van race skills, maar ook van koelbloedigheid. Niet onbelangrijk voor een karter, een snelheidssport waarin koelbloedigheid doorgaans wordt beloond. “Ik wilde per se die tweede plek vasthouden en ben gewoon rustig gebleven”, legde hij uit. “Ik heb in de laatste twee races heel veel verdedigd. Dat gaat veel beter dan vorig jaar. Toen liet ik andere rijders te makkelijk voor gaan. Nu niet meer. We hebben daar heel veel op getraind.”

Rocco Coronel

Met het zelfvertrouwen dat hij afgelopen zondag opdeed, hoopt hij de komende weken opnieuw goede resultaten te kunnen neerzetten. Hij heeft nog een druk programma. Rocco rijdt dit seizoen behalve het clubkampioenschap in Strijen ook de GK4 Kart Series, het NK IAME en het IAME Benelux-kampioenschap.

Zijn eerstvolgende race is de tweede ronde van het Benelux-kampioenschap van later deze maand. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. Rocco keek ernaar uit. Hij barst van de ambitie. “Ik hoop op meer van deze resultaten en bekers”, zei hij onomwonden. De zoon van Tom en Paulien wil op de best mogelijke manier presteren in de IAME Parilla-klasse.

Eerst maar eens goed presteren in Mariembourg, wist Rocco. Hij keek ernaar uit. “Ik heb er dit seizoen nog niet zoveel gereden als de andere rijders, maar ik vind het een heel leuke baan. Hij heeft lange rechte stukken, en je kunt er hard door de bochten. Het is gewoon een mooie baan. Ik heb er veel zin in daar te racen.”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik wil graag Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren bedanken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS