Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

"Het is geweldig om naast de legendarische naam Theodore Racing ook twee nieuwe coureurs te verwelkomen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 mei 2024 03:04

Iron Lynx zal met twee Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo 2-auto's deelnemen aan het komende Lamborghini Super Trofeo Asia-seizoen, met twee nieuwe coureurs die zich bij het team voegen voor het kampioenschap dat uit zes ronden zal bestaan. Het team zal de krachten bundelen met de legendarische Theodore Racing-naam voor de #32 Pro-categorie en vormt SJM Iron Lynx Theodore Racing voor het komende seizoen.

Iron Lynx - Lamborghini Super Trofeo Asia

Ex-Formule 1 constructeur Theodore Racing is een familieteam dat synoniem staat voor eenzitterraces, vooral bekend van de prestigieuze Macau Grand Prix. Het team van Teddy Yip werd in 2013 nieuw leven ingeblazen door zijn zoon Teddy Yip Jr, 30 jaar na de overwinning van Ayrton Senna met Theodore Racing. Het team heeft ook een recente achtergrond in sportscars.

Charles Leong uit Macau voegt zich bij Iron Lynx na een sterke achtergrond in de eenzitterracerij in Azië en rijdt in de #32. De Formule 4-kampioen van 2017 in China en de Aziatische Formule Renault-kampioen heeft de afgelopen seizoenen sporadisch in GT3's geracet en daarbij vier overwinningen geboekt.

De 22-jarige is tweevoudig winnaar van de GP van Macau, een van de slechts 11 coureurs die deze prestatie op het befaamde Guia Circuit heeft neergezet, en heeft korte tijd in de FIA Formule 3 in Europa geracet.

Naast Charles rijdt ook de Japanse coureur Miki Koyama. Miki heeft ook een sterke achtergrond in eenzitters. De Japanse Formula Regional-kampioen van 2022 is de eerste vrouw die een door de FIA gesanctioneerd Formula-kampioenschap heeft gewonnen en vorig jaar stapte ze over naar het prominente Japanse Super GT-kampioenschap.

De 26-jarige racete eerder ook in de volledig vrouwelijke W Series, waar ze zevende werd in haar eerste seizoen in 2019. Ze stapte over naar de toen nieuwe categorie na twee solide seizoenen in de Japanse F4.

In auto #33 rijdt Kumar Prabakaran, die bij het team blijft na een succesvol seizoen 2023 waarin hij tot de laatste ronde van het seizoen streed om de Lamborghini Cup-titel.

De Maleisische coureur racet opnieuw alleen in de klasse en wil graag voortbouwen op zijn drie overwinningen, vier podiumplaatsen en vier polepositions van vorig jaar.

Iron Lynx - Lamborghini Super Trofeo Asia

De kalender voor 2024 bevat een mix van circuits in Azië en één ronde in Europa. Sepang begint het seizoen op 3-5 mei, een thuisrace voor Kumar, voor een bezoek aan The Bend in Australië op 7-9 juni. Korea's Inje Speedium is gastheer voor de derde ronde op 19-21 juli, voordat Miki's thuisrace op 16-18 augustus plaatsvindt op Fuji Speedway in Japan. China's Shanghai International Circuit is gastheer voor de voorlaatste ronde op 13 en 15 september, waarna een onderbreking volgt voor de finale in Spanje op Circuito Jerez op 14 en 15 november voor de World Finals.

Andrea Piccini, Iron Lynx Team Principal & CEO, zei: "Na een briljant seizoen 2023 voor Iron Lynx is het geweldig om ons voor 2024 te verbinden aan Lamborghini Super Trofeo Asia. We hebben vorig jaar erg genoten van de samenwerking met Kumar en dit jaar is het doel om als team te strijden voor de Lamborghini Cup-titel. Het is geweldig om naast de legendarische naam Theodore Racing ook twee nieuwe coureurs in het team te verwelkomen. Zowel Charles als Miki zijn getalenteerde jonge coureurs en we kijken ernaar uit om te zien hoe de samenwerking zich in de loop van het jaar ontwikkelt. De samenwerking met Theodore Racing wordt een zeer spannende samenwerking voor de hele Iron Lynx-familie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS