Formule 1

'Grote plannen' om Fernando Alonso volgend seizoen naar Red Bull te halen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 07:04

Nu de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull nog steeds onzeker is, beweert Ralf Schumacher dat Red Bull 'grote plannen' heeft om Fernando Alonso voor volgend seizoen te contracteren. Twee maanden geleden leek het bizar om zelfs maar te suggereren dat Verstappen Red Bull zou kunnen verlaten, het team waarmee hij drie opeenvolgende wereldtitels op zijn naam heeft staan.

Fernando Alonso F1


Maar met de Horner-saga die nog moet worden opgelost en een machtsstrijd die op de achtergrond zou plaatsvinden, maar die wordt ontkend door Red Bull, heeft Mercedes de Nederlander openlijk het hof gemaakt. Toto Wolff zei dat hij hem ‘graag’ zou contracteren als vervanger van Lewis Hamilton.

Zijn vader Jos Verstappen is dit seizoen gespot terwijl hij met Wolff praatte, hoewel ze oude vrienden zijn die de strijdbijl hebben begraven na een ruzie na de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2021. Met die crash en de festiviteiten van Mercedes na de race is de bewering van Helmut Marko dat Verstappens 'goede herinnering' aan Silverstone 2021 hem ervan zou weerhouden om bij Mercedes te gaan rijden, verleden tijd.

Red Bull is volgens voormalig F1-coureur en expert Schumacher op zoek naar een geschikte vervanger. "Niet alleen Max, maar ook het team denkt na over een alternatief en er zijn nu compleet nieuwe geruchten", onthulde de Duitser aan Sky Deutschland. "Christian Horner is altijd een heel, heel grote fan geweest van Fernando Alonso. Blijkbaar zijn er op de achtergrond grote intenties om Fernando Alonso volgend jaar in de cockpit te brengen om nog een sterke coureur te hebben als Max Verstappen het team verlaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS