Formule 1

Veel ophef om drukke kalender, maar JP Montoya geniet ervan: “Had ik vroeger ook graag gehad”

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 april 2024 11:58

De Formule 1-kalender anno 2024 is megadruk, met 24 races op de kalender zijn de mannen in de koningsklasse bezig aan het drukste seizoen ooit. Veel coureur zijn fel tegenstander van de overvolle kalender, zo ook Max Verstappen. Juan Pablo Montoya, die in de Formule 1 reed toen de kalender zo’n zestien races telde, is wel voorstander van de drukke kalender.

Juan Pablo Montoya

De Formule 1-kalender groeit de afgelopen jaren gestaag. De afgelopen jaren hebben races als Qatar, Saoedi-Arabië, Las Vegas en Miami hun opwachting gemaakt op de kalender en dat maakt de kalender al een stuk omvangrijker.

Montoya vertelt in The Beyond the Grid-podcast dat hij fan is van de drukke kalender en had de kalender ook graag zo druk gezien toen hij zelf nog actief was in de sport: "Iedereen klaagt tegenwoordig over het aantal races. In mijn tijd had ik liever tien extra races gereden. We hadden misschien maar vijftien of zestien races per seizoen, maar in die drie dagen na het raceweekend zaten we allemaal weer in de auto om te testen. We hadden minder races, maar we zaten wel meer in de auto dan nu het geval is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS