Formule 1

Nico Rosberg onthult dat hij en Lewis Hamilton zelf moesten betalen na Barcelona-crash

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 april 2024 03:01

Nico Rosberg hing aan het einde van 2016 zijn helm aan de wilgen. Enkele luttele dagen na het winnen van zijn eerste en enige wereldkampioenschap in de Formule 1. Sindsdien is de Duitser voornamelijk te zien als analist en commentator, waar hij altijd verbaast door mooie anekdotes en hij komt nu met een smeuïge onthulling over de crash met teamgenoot Lewis Hamilton.

Nico Rosberg

Het seizoen 2016 werd gekenmerkt door de felle strijd tussen Rosberg en teamgenoot Lewis Hamilton. Het kwam in Spanje tot een hoogtepunt, waar de twee kemphanen elkaar in de derde bocht raakte. De eerste overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 was een direct gevolg van deze crash, mede daarom is het een bijzonder moment in de Formule 1-geschiedenis.

In de Business of Sport-podcast spreek Rosberg zich uit over de crash en vertelt hij over de persoonlijk financiële gevolgen die de crash op hem had: "Toen Lewis en ik crashten, moesten we zelf de schade betalen. We moesten een contract ondertekenen dat we vanaf dat moment samen voor de kosten zouden opdraaien wanneer we zouden crashen. Ik weet ook nog wel hoeveel het me toen kostte, het was volgens mij ongeveer 360.000 pond!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS