Formule 1

Wat als Adrian Newey vertrekt naar Ferrari? "Waar hij verschijnt, daar wordt gewonnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 april 2024 05:01

Door de aanhoudende onrust binnen het team van Red Bull lijkt het er op dat meesterontwerper Adrian Newey zijn biezen pakt. Naar verluidt vertrekt de Brit naar het team van Ferrari. In Italie staan de kranten bomvol met nieuws over de mogelijke komst van Newey. Riccardo Patrese snapt wel waarom de Italianen hopen dat Newey hun nieuwe Messias is.

Adrian Newey Riccardo Patrese

Patrese en Newey go way back. In 1991 werkten beide heren voor het team van Williams. Newey ontwierp de auto waar Patrese de Mexicaanse Grand Prix mee won. In gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport vertelt Patrese open over het talent van Newey: “Newey is echt de koning van alle engineers. Als hij naar Maranello komt, dan winnen we”, vertelt hij over ‘zijn’ Ferrari.

Toch twijfelt Patrese aan de komst van Newey. De twee kennen elkaar goed. Patrese weet dan ook dat Newey zich het fijnst voelt in zijn geliefde Engeland: “Ik ken hem heel goed, we zijn vrienden. Tijdens mijn jaren bij Williams hebben we een uitstekende relatie opgebouwd. En ik weet dat hij thuis gelukkig is, hij houdt ervan om in Engeland te zijn.”
“Ik weet ook niet of hij komt. Ik lees de kranten en ik lees dat hij Red Bull verlaat en mogelijk naar Ferrari komt. Ik zou erg blij zijn als het echt naar Ferrari gaat, want dan zou ik hem vaker zien. En bovendien: waar hij verschijnt, daar wordt gewonnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS