Formule 1

Assen houdt zich beschikbaar voor MotoGP- en F1-weekend: "We houden ons aanbevolen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 april 2024 18:25

De Amerikaanse Formule 1-eigenaar Liberty Media, kocht enkele weken geleden ook het wegracekampioenschap voor motoren. De MotoGP is nu dus ook in Amerikaanse handen. Er werd dan ook direct gekeken naar de mogelijkheden voor een combinatieweekend voor de twee koningsklassen. Circuits als COTA, de Red Bull Ring, Silverstone en Barcelona organiseren al races voor beide kampioenschap. Maar ook onze eigen ‘Cathedral of Speed’ ziet het wel zitten om beide kampioenschappen te verwelkomen in het bruisende Assen.



Het TT circuit van Assen organiseert al ruim honderd jaar de TT van Assen waar grootheden als Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Kevin Schwantz, Valentino Rossi en Marc Marquez zegevierden. Enkele jaren deed Assen al een gooi naar het organiseren van een Formule 1-wedstrijd, maar werd er uiteindelijk toch gekozen voor het circuit van Zandvoort.

Nu de Amerikanen in het bezit zijn van beide sporten stijgt de kans op een dubbel raceweekend. In gesprek met F1 Magazine laat Arjan Bos, de bestuursvoorzitter van het Drentse circuit, van zich horen over de plannen: "Eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren, dat laat het verdienmodel volgens mij niet toe. Er was altijd al nauw contact over de kalenders om overlap te voorkomen, dat zal zo blijven. Een Formule 1-race en een MotoGP-wedstrijd in twee opeenvolgende weekenden op één locatie? Qua organisatie zou dat wellicht kunnen, maar dan krijg je te maken met andere praktische bezwaren zoals politie-inzet. Maar als ze bij Liberty ooit een keer willen experimenteren door de MotoGP en de Formule 1 in één evenement te gieten, dan houden we ons aanbevolen!"

Tot die tijd moeten we het doen met mooie beelden en vooral het geluid van jankende V8- en V10 Formule 1-motoren van de Formule 1 op het TT-circuit van Assen! Een leuke TIP voor de liefhebbers van ouderwets bruut Formule 1-geluid! Check the sound of F1:








 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS