Formule 1

'Je familie in de steek laten' - Adrian Newey's commentaar duikt weer op na geruchten over een vertrek bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2024 18:07

Er is een filmpje opgedoken waarin Adrian Newey toegeeft dat weggaan bij Red Bull 'hetzelfde is als weglopen bij je familie', naar aanleiding van geruchten dat de F1-ontwerplegende op het punt staat het team te verlaten.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Ondanks de aanhoudende successen van het team, werd eerder deze week beweerd dat Newey heeft aangegeven Red Bull te willen verlaten, wat een enorme klap zou zijn voor de regerend constructeurskampioen.

Newey is een centrale figuur achter het succes van Red Bull sinds zijn komst van McLaren in 2006, waar hij meerdere titelwinnende auto's produceerde voor onder anderen Sebastian Vettel en Max Verstappen.

De geruchten over het mogelijke vertrek van Newey komen na berichten dat de 65-jarige ontwerper een contractaanbieding heeft gekregen van Aston Martin en Ferrari, waarmee hij in de loop van zijn illustere carrière meerdere keren in verband is gebracht.

Terwijl zijn toekomst nog steeds onzeker is, is er op sociale media een filmpje opgedoken van Newey's optreden in de Formula For Success podcast in december 2023, waarin hij zijn bewondering voor Ferrari onthulde en toegaf dat hij er drie keer 'dichtbij' was geweest om bij de beroemde Scuderia te gaan werken.

Newey benadrukte echter dat hij zich 'op zijn gemak' voelde bij Red Bull en vergeleek het vooruitzicht om het team uit Milton Keynes te verlaten met het verlaten van zijn eigen familie.

Hij zei: "Ferrari is een magisch merk waar, in alle eerlijkheid, waarschijnlijk iedereen in de autosport altijd door gefascineerd is en in de verleiding komt om er te gaan werken als ze de kans krijgen. Ik ben nu drie keer benaderd - en deed het eens bijna. Een daarvan was in IndyCars, lang geleden."

"Het is een geweldig merk. Het heeft al die mystiek. Het is in feite het Italiaanse nationale team, met alle voor- en nadelen die daarbij horen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS