Formule 1

Openlijke lofzang van Honda voor Max Verstappen; in de toekomst samen weer verder?

Uitgegeven door Peter Vader • 13 april 2024 07:04

Drievoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen heeft een uitstekende relatie met Honda. Dat is al jaren duidelijk voor iedereen die de Formule 1 een beetje volgt. Maar hun relatie komt officieel in 2026 ten einde. De Japanners hebben, na aanvankelijk voor de zoveelste keer afscheid te hebben genomen van de Formule 1, besloten om vanaf het moment dat de nieuwe reglementen van kracht worden, verder te gaan als motorenleverancier van Aston Martin.

Max_Verstappen_Honda_logo_podium_GP_Oostenrijk_2019

Verstappen hechte band met Honda
Na de geruchten over een mogelijk afscheid van de Nederlander bij Red Bull vanwege alle commotie rondom Horner-gate en de enigszins verbloemde interne machtsstrijd, hadden insiders hun geloof gehecht op een overstap van Verstappen naar hetzelfde Aston Martin. Niet verwonderlijk vanwege de sterke band die de Verstappens met Honda hebben. Jos zou ooit voor het nieuw op te richten F1-fabrieksteam van Honda gaan rijden. En Max bouwde in no-time een hechte band op met de Japanners, door hun gezamenlijke focus op de techniek en het wederzijdse respect. Dat laatste is erg belangrijk in de Japanse cultuur. Die hechte band resulteerde voorlopig in drie F1-wereldkampioenschappen.

Honda-president-Koji-WatanabeHonda-president Koji Watanabe: "We hebben een geweldige relatie met Max, we vertrouwen elkaar en zijn erg trots om met hem te kunnen samenwerken!"

"Geweldige relatie met Max"
Ondanks dat de twee partijen lijken te gaan scheiden, laat Koji Watanabe de deur op een kier staan voor de toekomst. “Ik denk niet dat Verstappen snel met pensioen gaat. Als we allebei nog in de Formule 1 zitten, hoop ik in de toekomst weer met hem te kunnen samenwerken. We hebben het nog altijd over de nummer één van de wereld”, verklaarde de Honda-nummer één en vervolgde tegen het Engelse ‘Autosport’: “We zullen proberen ons best te doen in deze periode die ons scheidt van het einde van onze samenwerking. We hebben een geweldige relatie met Max. We vertrouwen elkaar en zijn erg trots om met hem te kunnen samenwerken, we zullen hem zeker missen." Een openlijke lofzang van de Japanner en een uitnodiging om zo snel als mogelijk is, de draad samen weer op te pakken.

Max Verstappen big hug Honda

Max_Verstappen_Tanabe_podium_Oostenrijk_2019

Max_Verstappen_en_Honda_chief_Masashi_Yamamoto

Max Verstappen en Honda's Masashi Yamamoto


Jos_Verstappen_F1_Honda
Jos Verstappen en Honda


null

Honda_Racing_F1_2021_Abu_Dhabi

Honda_Red_Bull_rear_F1_GP_Frankrijk







Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS