Formule 1

McLaren-teambaas Stella: "Waarom zouden we dit jaar geen races kunnen winnen?"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2024 15:09

McLaren zit er na vier races een stuk beter bij dan in dezelfde periode vorig jaar. Halverwege het seizoen 2023 kwam de ommekeer en meldde het team van Lando Norris en Oscar Piastri zich in de strijd om het podium. Op dit moment is McLaren het derde team op de grid na Red Bull en Ferrari, maar teambaas Andrea Stella hoopt op eenzelfde groei als vorig jaar.

Lando Norris


"Het lijkt erop dat we in Japan hebben verloren, maar we werken heel hard om in de nabije toekomst competitiever te zijn", zegt Stella in de F1 Nation podcast. "Ferrari is echt niet ver weg en het wordt dit jaar sowieso een strijd met de ontwikkeling van de auto. Er is met ontwikkeling aardig wat performance te vinden. Dat is dan ook ons hoofddoel, om meer performance te vinden."

"Het is goed om te zien dat we op dit punt slechts een paar tienden achter liggen. In Suzuka heb je hoge degradatie en is het makkelijk om in te halen. Dan is het lastig om de snellere auto's achter je te houden, ook al hadden we een sterke kwalificatie. Dat betekent dat de uitslag de onderlinge verschillen goed weergeeft. We hadden verwacht om het podium te kunnen strijden, maar tijdens de race werd duidelijk dat dit niet het geval was. We zaten er niet ver vanaf."

Stella denkt in Miami al een stap te kunnen maken. "Ook al is het een sprintweekend, daar kunnen we extra performance naar de auto brengen. Daarna volgen tijdens het seizoen nog één of twee ronden van ontwikkeling. De eerste boodschap die ik iedereen bij McLaren meegeef, is dat we de derde plaats vast willen houden. Het ziet er positief uit en we kunnen ons richten op de strijd met Ferrari. Dat moeten we met de ontwikkeling kunnen overbruggen. Als we ons net zo ontwikkelen als vorig jaar, waarom zouden we dan geen races kunnen winnen dit jaar? Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik denk echt dat dat haalbaar is. Dat moet dan ook de mindset van McLaren worden en daar werken we hard voor."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS