Formule 1

Fred Vasseur als mediator terwijl Ferrari omhooggestuwd wordt ondanks rivaliteit tussen Sainz en Leclerc?

Uitgegeven door Peter Vader • 16 april 2024 10:01

Na de bekendmaking van de komst van Lewis Hamilton en het daaropvolgende gedwongen vertrek van Carlos Sainz, ontstond er een discussie over de waarde van Sainz voor Ferrari. De Spanjaard verkeert momenteel in topvorm, wint als enige een Grand Prix in de periode dat Max Verstappen onverslaanbaar lijkt. En dit seizoen stond Sainz bij iedere Grand Prix op het podium. Bepaald geen slechte prestatie ten opzichte van teamgenoot Charles Leclerc. Ferrari teambaas Fred Vasseur begrijpt de discussie over een onderlinge rivaliteit, een strijd die voorlopig in het voordeel van Sainz lijkt uit te vallen. “Het is mijn taak om dit te vermijden ”, aldus Fred Vasseur, teambaas van Scuderia Ferrari, toen hij herhaalde hoe hij van plan is elk intern conflict tussen Leclerc en Sainz te voorkomen.

Charles_Leclerc_en_Carlos_Sainz F1 Ferrari

Geen echte rivaliteit
In de Formule 1 is je partner echter ook je eerste rivaal. “Ik denk dat het onvermijdelijk is ”, bevestigt Vasseur op RadioFrance over de rivaliteit tussen zijn coureurs. “Ik zou niet over echte rivaliteit willen praten. Onze coureurs vechten niet voor de Nummer 1-positie in het team. Maar in deze sport is het onmogelijk dat er geen concurrentie is." Wèl bevestigde de Franse teambaas dat het hoge prestatieniveau van Sainz de afgelopen tijd Leclerc ook dwong om de lat hoger te leggen. Hij vervolgde: “Sainz had vorig jaar twee goede races, Monza en Singapore, wat Charles ertoe aanzette terug te keren naar een beter niveau. Dit is het soort competitie dat ik wil hebben. Dan is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de rivaliteit gezond blijft."

Ferrari boven alles
Volgens sommigen wordt bij Ferrari ook niet alle informatie over de auto gedeeld met Sainz. Vasseur reageerde hierop met: “We zijn een verenigd team. We delen informatie met beide coureurs. Er is totale transparantie. In Singapore werd Charles gevraagd zichzelf op te offeren voor Sainz en dat deed hij. Ik weet dat het voor Carlos niet gemakkelijk is om in z’n huidige situatie een Ferrari-teamlid te zijn. Maar hij begreep dat Ferrari boven alles moest staan. We moeten een sfeer van sereniteit in het team behouden om op ons best te kunnen werken."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS