Formule 1

De rangorde in de Formule 1 volgens de grootste concurrentie: "Red Bull is nog steeds het sterkste team"

Uitgegeven door Bart • 15 april 2024 19:19

Charles Leclerc gaat ervan uit dat Red Bull opnieuw het bovenliggende team zal zijn tijdens de Grand Prix van China van aanstaand weekend. De Monegask van Ferrari denkt vooral in zijn spiegels te moeten kijken, omdat McLaren op de deur klopt in de strijd om het podium. Waar Leclerc eerst uitstekend voor de dag kwam in de kwalificatie, laat hij daar dit seizoen steken vallen. Dat moet beter.

Leclerc Sainz


"China wordt een interessant weekend", zei Leclerc in Japan tegenover de verzamelde pers. "Een sprintweekend is altijd tricky, want dan heb je geen ruimte om fouten te maken. Maar daar hou ik wel van. Het wordt alleen maar interessanter, want mijn kwalificaties zijn nog niet goed. Ik moet de banden in het juiste window zien te krijgen. Dit weekend zijn er twee kwalificatiesessies, dus twee kansen om terug te slaan."

"Ik denk dat de rangorde redelijk hetzelfde zal blijven", gaf Charles Leclerc toe, die in 2025 Lewis Hamilton als teammaat krijgt. "Red Bull is nog steeds het sterkste team, wij zijn het tweede team en dan komt de rest. Al was McLaren in Japan niet slecht. Ze zaten dicht achter ons, dus laten we afwachten hoe dat gaat verlopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS