Formule 1

De overeenkomst tussen Carlos Sainz en Mercedes lijkt nu rond, een kwestie van de laatste details?

Uitgegeven door Peter Vader • 13 april 2024 06:03

Wanneer een coureur een contract ondertekent bij zijn huidige of nieuwe werkgever, betekent dit altijd dat andere coureurs ook hun beslissing nemen over bij welke renstal ze gaan rijden. Het is het bekende domino-effect in de Formule 1, ook wel ‘Silly Season’ genoemd. Nu Fernando Alonso heeft bekend gemaakt nog jarenlang voor Aston Martin te kiezen, viel er een potentieel plekje af voor Carlos Sainz. Die moet vertrekken bij Ferrari vanwege de komst van Lewis Hamilton. Er wordt in de wandelgangen gefluisterd dat Carlos Sainz nu voor Mercedes gaat kiezen en het lijkt er zelfs op dat de enige kwestie die nog moet worden gedefinieerd, de kwestie is die verband houdt met de duur van de overeenkomst. Carlos Sainz wil graag een meerjarig contract met gelijke voorwaarden als George Russell. Voor alle duidelijkheid: de Spanjaard zou graag dezelfde overeenkomst willen waar hij met Ferrari over onderhandelde vóór Vasseur’s besluit om voor Lewis Hamilton te kiezen.

Carlos_Sainz_F1_McLaren

1+1 formule
Toto Wolff zou in plaats daarvan graag kiezen voor een contract met de 1+1 formule. Op deze manier zou Mercedes de kans krijgen om Kimi Antonelli nog een jaar te evalueren voordat er beslist wordt of ze hem al dan niet inlijven in het team van de Silberpfeilen in combinatie met de wijziging van de F1-regelgeving in 2026.

Stap-voor-stap
Het jonge Italiaanse talent zou dan nog een volledig seizoen in de Formule 2 kunnen blijven racen en daarna bijvoorbeeld een jaartje kunnen racen in de Formule 1 bij het team van Williams. Net als George Russell dat deed. Afgaande op wat er de afgelopen weken is gebeurd bij Williams, lijkt het onwaarschijnlijk dat James Vowles zal besluiten om in 2025 verder te gaan met Logan Sargeant. Daardoor zou het jonge talent Antonelli de kans krijgen om vóór de mogelijke grote sprong naar Mercedes al ervaring op te doen in Formule 1. Ging het met Max Verstappen ook niet zo toen hij in de F1 debuteerde bij Toro Rosso? We weten hoe dat is afgelopen…

'Even wachten'
Terug naar Sainz. Het enige dat op dit moment overblijft is dus ‘even wachten’. Het Italiaanse FUnoAnalisiTecnica meldt dat zowel Mercedes als Carlos Sainz de intentie hebben om met elkaar in zee te gaan. De discussie is nu voor hoeveel jaren hun overeenkomst moet zijn, omdat Mercedes in 2026 Kimi Antonelli of Max Verstappen naast George Russell in het team wil hebben. Het idee is dus dat er binnenkort belangrijk nieuws komt over de toekomst van Carlos Sainz. Dit weekend al?





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS