Rally

Tom Boonen: "Dit was één van mijn mooiste dagen ooit in mijn nog prille carrière!"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2024 21:30

Net als in de Rally van Wallonië eind april eindigden Tom Boonen en Erwin Mombaerts ook in de Sezoensrally opnieuw als tiende. Het werd opnieuw een leerrijke ervaring op een uitdagend parcours dat flink te lijden had onder de wisselende weersomstandigheden. Tom Boonen verklaarde achteraf dat hij in Bocholt één van zijn mooiste dagen in zijn nog prille rallycarrière beleefde.

Sezoensrally Tom_Boonen_Edwin_Mombaerts_Skoda

Kletsnatte editie
Tijdens de shakedown werd al duidelijk dat de Sezoensrally van dit jaar een kletsnatte editie zou worden. “Na zes runs vonden we een goede afstelling die vertrouwen gaf op het gedeeltelijk asfalt en gravel parcours. Ik ben echt op zoek gegaan naar een setup die werkte op de boswegen en op de Maaskiezel. Daar was ik echt tevreden over”, zei Tom Boonen donderdagnamiddag.

"Eén van de moeilijkste..."
De drie lussen van telkens vier klassementsritten werden telkens in andere omstandigheden afgewerkt. ’s Ochtends lagen ze er eerder vochtig bij waarna de lentezon het parcours opdroogde. Tijdens de laatste run gingen de hemelsluizen opnieuw open. In die zin werd het
een interessante rally voor Tom Boonen en Erwin Mombaerts die uiteindelijk als tiende finishten. “In mijn optiek was zaterdag één van de moeilijkste, maar tegelijk ook één van de mooiste dagen in mijn nog prille carrière in de rallysport”, begint de voormalig profwielrenner zijn analyse. “De eerste ronde lag het parcours er verraderlijk glad blij. Op de ene plek had je grip terwijl je op de andere dan weer helemaal geen grip had. Qua bandenkeuze en situaties inschatten was het niet simpel. Je moest constant gefocust zijn. En toch zat ik heel ontspannen in de wagen en reed ik met veel vertrouwen rond. Ik herhaal het: dit was één van de schoonste dagen in de sport tot dusver. Wat heb ik me geamuseerd.”

"Veel ervaring opgedaan"
Op het verraderlijke parcours bleef niemand foutloos en af en toe werd er ook al eens lek gereden. “We zijn één keer even rechtdoor gegaan en zijn ook één keer lek gereden”, zegt Tom Boonen. “Het gebeurde op het einde van de rit en hebben daar pakweg 20 sec laten liggen. En uiteraard waren er links en rechts nog wat schoonheidsfoutjes en laat je af en toe iets liggen, maar dat overkwam iedereen hier wel hoor. Maar er waren ook momenten dat het echt goed ging en we het tijdverlies ten opzichte van de top beperkten tot minder dan één seconde de kilometer. We hebben opnieuw een rally uitgereden, veel ervaring opgedaan en stappen gezet.”

Eind volgende maand is er de Ypres Rally en mag Tom Boonen onder andere de Kemmelberg proberen te bedwingen, nu op vier wielen. Destijds slaagde hij daarin met brio op twee wielen. In de aanloop naar deze wedstrijd wordt er opnieuw getest. Op 21 en 22 juni volgt dan de beroemde Ypres Rally!





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS