Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Uitdaging op de Hungaroring: "Zoals verwacht was de grootste uitdaging om de geheimen van.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2016 13:40 • Print artikel

Het was al duidelijk geworden tijdens zijn seizoen in de GP3 Series dat het onmiskenbare sterke punt van John Wartique zijn aanpassingsvermogen was in een uitermate competitieve nieuwe omgeving. Dit weekend bevond de Belg zich op de Hungaroring in het hoogstaande peloton van de Porsche Mobil 1 Supercup 2016, met als ambitie om het juiste ritme te vinden in een bijzonder ervaren deelnemersveld. Niet alleen is zijn missie geslaagd, maar de Luikenaar uit de Emiraten reed zich bovendien in de kijker door bij zijn eerste deelname meteen punten te scoren in de snelste merkencup ter wereld.

John Wartique Porsche Mobil 1 Supercup 2016

Vanaf de eerste vrije training op vrijdag was de toon gezet. John Wartique was goed voor een achttiende chrono zonder dat hij ooit een meter had getest met de Porsche 991 Cup #16 van het Duitse team MRS Cup-Racing en hij trok dus onmiddellijk de aandacht bij zijn aankomst in de Porsche Mobil 1 Supercup. Het vervolg op zaterdag was van hetzelfde niveau, met een plaats op de tiende startrij na een korte en intense kwalificatiesessie. “Zoals verwacht was de grootste uitdaging om de geheimen van het nieuwe rubber op amper drie ronden te ontrafelen”, legt John uit. “De limiet lag verder dan ik had gedacht. Maar in vergelijking met de vrije training was de kloof met de leiders al verkleind, wat betekent dat mijn leerproces dus op een regelmatige manier werd voortgezet.”

Het was dus wachten op bevestiging tijdens de race over veertien ronden op zondagochtend, die begon met een startcrash! “Ik voelde het onheil naderen en heb geanticipeerd om alle obstakels te ontwijken”, gaat Wartique verder. “Natuurlijk had ik de neiging om mijn gebrek aan ervaring te compenseren met een agressieve rijstijl, waardoor ik enkele keren de wielen geblokkeerd heb en een paar kleine foutjes heb begaan. Toch bereikte ik de eindmeet in veertiende positie en scoorde ik mijn eerste twee punten bij mijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup. Ik kan dus alleen maar tevreden zijn! Meerdere mensen van Porsche hebben me trouwens gefeliciteerd en uitgelegd dat het niet eenvoudig is voor een debutant om zich meteen in de top 20 te bevinden. Voor mij is die erkenning als een mooi rapport na afloop van een examen. Missie geslaagd, zonder twijfel en wat een plezier! Ik wil hierbij ook MRS Cup-Racing bedanken, dat veel vertrouwen in me had en de overstap in de kleuren van ‘Visit Abu Dhabi’ heeft vergemakkelijkt. Ik denk dat we elkaar nog terugzien in de toekomst.”

De opdracht is nu om bepaalde contacten met potentiële partners te concretiseren, om in staat te zijn op zijn elan door te gaan… en dat vanaf volgend weekend, in Hockenheim, opnieuw in het voorprogramma van de Formule 1.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS