Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Climax nadert in Porsche junior programma voor negen talentvolle coureurs

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2016 08:56 • Print artikel

Voor negen talentvolle jonge coureurs van Porsche's wereldwijde merken cup waren de laatste twee dagen waren de belangrijkste in hun prille carrière. De coureurs, die 24 jaar of jonger moeten zijn en genomineerd werden door hun landelijke Porsche merkenserie, toonden hun vaardigheden op en buiten de Lausitzring. Tijdens deze twee dagen hadden ze allemaal één duidelijk doel: om te worden geselecteerd voor het Porsche Motorsport Junior Programme. Naast het ontvangen van 200.000 euro van Porsche en een plaats in de Porsche Mobil 1 Cup, zal de winnaar ook ondersteuning krijgen op het gebied van fitness, psychologische training, mediarelaties en rijders coaching. De nieuwe Porsche Junior zal echter pas over enkele weken bekend gemaakt, na een uitgebreide evaluatie van alle data en factoren.

Porsche junior groep bovenaf

Om te beginnen dienen de piloten zich te bewijzen aan het stuur van de 460 pk Porsche 911 GT3 Cup op het circuit. In dit verband beschikken de coureurs al over veel ervaring vanwege hun deelname in de landelijke merken cup. Twee jaar geleden won de 21-jarige Matt Campbell uit Warwick de Porsche Carrera Cup-Australië. Met dit seizoen nog zes races te gaan op de kalender, leidt de Australiër momenteel het kampioenschap. De Fransman Joffrey De Narda (21) uit Plappeville, in het gebied van Lotharingen, werd voorgedragen door Porsche Carrera Cup Frankrijk, waar hij op de vierde plaats staat met nog vier races te gaan. Mattia Drudi (18) uit Italië betwist de Porsche Carrera Cup Italia. Hij heeft zijn race-genen duidelijk geërfd van zijn vader Luca, die in 2002 de klasse overwinning wegkaapte in Le Mans met Porsche. De jonge Drudi woont pal naast het Italiaanse Misano circuit en groeide op met het geluid van de motoren. In de Italiaanse merken cup staat momenteel derde met nog drie races te gaan.

Porsche junior vlnr

De Canadese Scott Hargrove woont in Tsawwassen dicht bij Vancouver. Hij heeft de Porsche GT3 Cup Challenge Canada net afgerond, waarbij de 21-jarige het seizoen 2016 afsloot als vice-kampioen. Porsche Carrera Cup Japan bracht de 23-jarige Yuichi Mikasa uit Utsunomiya naar voren, die op de tweede plaats staat met nog één wedstrijd te gaan op de kalender. Zweden Philip Morin (20) werd genomineerd door Porsche Carrera Cup Scandinavië en staat ook als runner-up geklasseerd.

Porsche junior GT3 in actie

Eenentwintigjarige Andrew Tang uit Singapore en een 24-jarige Zhang Da Sheng uit China namen deel als vertegenwoordigers van de Porsche Carrera Cup Asia. In de Aziatische serie, hebben ze nog drie races te gaan, met Tang momenteel op de vierde plaats en Da Sheng op de vijfde plaats. Porsche Carrera Cup Groot-Brittannië heeft Dino Zamparelli genomineerd. De 23-jarige werd geboren in Bristol en begon met racen op tien jarige leeftijd. Hij staat momenteel tweede in het Britse kampioenschap.

Porsche junior pitbox achterzijde

"We hebben een sterke driver line-up voor de internationale Porsche merken cup race series van dit jaar. De uiteindelijke beslissing over wie we kiezen zal niet makkelijk voor ons. We kijken naar de rijprestaties, alsmede de ontwikkelingsmogelijkheden van elk individu piloot. En we houden ook rekening met hun capaciteiten uit de buurt van het circuit. Het maakt niet uit wie er wint op het einde, iedereen die het zo ver heeft gebracht heeft het zelf verdiend dankzij zijn enorme inzet en het rijden van een uitstekend seizoen.” zegt Andrea Hagenbach, het hoofd van de Porsche Motorsport Junior Programme.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS