Algemeen • Interview

Interview Joop Claessens: "lak van de auto rijden, maar wel altijd sportief blijven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juni 2006 22:42 • Print artikel

RaceXpress.nl ontmoet autocoureur Joop Claessens voor een interview. De sympathieke Limburger is drie jaar actief in de autosport en rijdt net als voorgaand seizoen in de BRL lights.

Joop Claessens in goed gezelschap


Wie is Joop Claessens?

43 jaar. Weinig haren, heeft een lieve vrouw Ria (die heb je nodig in de autosport) en de gelukkige vader van twee lieve dochters; Ashley (11 jaar) en Shirley (9 jaar)
Ik ben ondernemer in de bouw, eigenaar van hoveniersbedrijf en run een showroom met badkamers en keukens.

Hoe ben je in contact gekomen met de autosport?

Ik heb een aantal jaren gekart. Hobbyrijder, maar wel een echte regenrijder. Door het gewicht, meer grip hahahaha...
Eigenlijk ben ik via karting in contact gekomen met de autosport. Daarna een autorace-licentie gehaald en toen via Theo Stor en Andre van den Broek (RAT racing) in de toenmalige VEGE series beland. Met Theo afgesproken om eerst eens een auto te huren en als het beviel en gezellig was, dat we door zouden gaan. Na twee wedstrijden waren we er meteen uit. Dit is de klasse waarin we wilden rijden.

Joop Claessens in BRL Light


Wat is het mooie aan de BRL Light klasse?

Het is een betaalbare raceklasse (neemt niet weg dat sponsors altijd welkom zijn), we rijden op mooie evenementen en belangrijk: de gezelligheid onder de rijders. Met elkaar een biertje drinken, maar als er een wedstrijd wordt gereden, elkaar niets cadeau geven. De lak van elkanders auto rijden, maar wel altijd sportief blijven. En we racen ook samen met de V6. Dit is een mooi veld met 38 tot 40 auto’s, die zorgen voor supermooie wedstrijden voor zowel het publiek als de rijders.

Hoe voelen de nieuwe verbeteringen aan van de BRL Light? Is er wezenlijk verschil tussen de 2005 en 2006 uitvoering?

Het grootste verschil is natuurlijk het uiterlijk. Nu kunnen we tenminste zeggen in wat voor auto we rijden. De auto is enorm verbeterd, de wegligging is verbeterd (misschien nu wel iets te goed) door bredere Dunlop-banden. Daarnaast is de ophanging ook nog aangepast door Andre van den Burgh samen met Fanzoneley en de HTS.

Wie prepareert jouw bolide?

Mijn wagen wordt geprepareerd door PP Mechanic’s: Erik van de Pas, Paul Peters en Frank Panhuis. Frank zal in Zolder racen in de auto van Frank Gielens, dan kan hij laten zien of het spreek woord klopt van 'de beste stuurlui staan aan wal'. Verder worden wij (coureurs Frank Gielens, Eric van den Munckhof, Henry Zumbrink en ikzelf) nog qua rijtechniek en afstellingen aan de auto ondersteund door de altijd rustige en zeer ervaren Frans Vörös.

Close Racing


Het eerste weekend zit er op, nu focussen jullie je op Zandvoort. Wat zijn de verwachtingen?

In ieder geval beter dan in Assen, want die wedstrijden waren minder succesvol voor mij.

Komen jullie tijdens de Pinksterraces nog met verrassingen in welke vorm dan ook?

Ja, strak in pak... We komen in nieuwe teamkleding, aangevuld met een paar leuke dames. Er is een zanger voor de gasten en genodigden, kortom het wordt weer een gezellig weekend. We hopen op goed weer.

Wat verwacht je sportief gezien van de Pinksterraces?

Er zijn veel ervaren jongens die Zandvoort goed kennen. Marijn van Kalmthout en Peter Furth, maar ik hoop stiekem op een podium als alles meezit. Vorig jaar had ik ook de snelheid, maar kende ik wat tegenslag, maar that’s racing!


Joop Claessens
BRL Light
Startnummer 43

Sponsoren:
Active uitzendorganisatie
www.ikzoeksanitair.nl
PP mechanics
Autoschade Geert Snellen in Nieuw-Bergen
Munckhof groep
Trade port trailer service

BRL Light Klasse sponsoren
Ford Van Kalmthout
Elf
Dunlop
Koni
EPS uitlaten
My Power Products
Viper parts body onderdelen
Montronic
Fanzonely

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS