Karting • Karting Diversen

Tweemaal pech voor Verstappen, Pex houdt de eer hoog

Uitgegeven door Casper Bekking • 20 augustus 2012 10:29

De vierde en voorlaatste ronde van het Duits kampioenschap karting leverde weer het nodige spektakel op. Onder de deelnemers ook Max Verstappen. De zoon van oud-F1-coureur Jos Verstappen reed voor het eerst weer een race op het CRG-chassis nadat hij recentelijk overstapte van Intrepid naar Zanardi en na een race weer terugkeerde naar zijn oude liefde. In de kwalificatie en heats bewees hij zijn snelheid door overtuigend de winst te pakken maar in de races ging het tweemaal fout. De eer werd hoog gehouden door kampioenschapleider Jorrit Pex, terwijl ook de Nederlanders in het DKM en DJKM goed voor de dag kwamen.

Verstappen Hahn

DSKM
Max Verstappen vertrok in de eerste finale vanaf pole position maar kwam in de tweede bocht in het gedrang. Daarbij werd de Nederlander geraakt door een andere rijder met als resultaat dat zijn stangbeschermer recht omhoog kwam te staan. Daardoor besloot de wedstrijdleiding hem de meatball te geven. Na enig reparatiewerk vervolgde de getalenteerde coureur op een flink beschadigde kart zijn weg maar kwam niet verder dan P29. De winst ging naar Simo Puhakka, ten koste van teamgenoot Arnaud Kozlinski. Een mooi succes voor het Nederlandse AVG Racing. Jan Midrla finishte als derde, voor de eerste Nederlander Joey Hanssen. Michele di Martino maakte de top-5 vol. Rookie Guust Specken presteerde goed met de negende tijd, twee plekken voor Arjan Kievitsbosch. Roy Curfs eindigde als vijftiende, voor Europees kampioen Jorrit Pex en Jules Szymkowiak. Sinan van der Raad en Roy Geerts maakten de top-20 vol. Yard Pex eindigde op P22, voor Giovanna Boontjes. Kevin Verhoeven werd 25e, Dylan Davies 27e, Menno Paauwe 31e en Verdi Geurts 32e.

In de tweede race ging de winst opnieuw naar AVG met ditmaal de zege en belangrijke punten voor Arnaud Kozlinski. De Fransman hield Jan Midrla anderhalve seconde achter zich. Jorrit Pex bewees waarom hij dit seizoen zoveel mooie successen behaald heeft door zich knap op te werken tot de derde stek, waardoor de ruime voorsprong in het kampioenschap gehandhaafd bleef. Michele di Martino en Joey Hanssen werden vierde en vijfde. Guust Specken hield zich opnieuw knap staande in het geweld en werd wederom negende. Arjan Kievitsbosch eindigde als twaalfde, Jules Szymkowiak als veertiende, Sinan van der Raad als vijftiende, Yard Pex als zeventiende, Giovanna Boontjes als achttiende, Roy Curfs als twintigste. Max Verstappen was wederom bij een aanrijding betrokken en moest daardoor opnieuw genoegen nemen met een bijrol, met P24 als resultaat, net voor Menno Paauwe. Roy Geerts, Kevin Verhoeven, Dylan Davies en Verdi Geurts zagen de vlag helaas niet.

DKM
In de DKM domineerde polesitter Dennis Olsen ook de eerste race. De Noor won met ruim anderhalve seconde voorsprong ten opzichte van John Norris. Vasily Romanov maakte de top-3 vol, gevolgd door Thomas Krebs en David Detmers. Joey Elkerbout reed sterk naar de zesde plaats en was daarmee de beste Nederlander. Kim Oomen en Joel Affolter maakten de top-10 vol. Maks van Meever finishte als veertiende, vier plaatsen voor de Belgische inzet Shane Vandenbroek.

Ook in de tweede race was Olsen niet te passeren voor de concurrentie, al was het gat ditmaal minder groot. Op enkele tienden finishte Vasily Romanov als tweede maar kon daarmee niet voorkomen dat de Noor zijn voorsprong in het kampioenschap uitbreidde. David Detmers maakte het podium compleet ten koste van John Norris en Thomas Krebs. Joel Affolter en Kim Oomen presteerden goed met de zesde en achtste plaats. Joey Elkerbout werd dertiende, net voor Maks van Meever. Shane Vandenbroek werd 16e.

DJKM
Hannes Janker en Martijn van Leeuwen vertrokken in de eerste race vanaf de eerste rij, en eindigden die race ook in dezelfde slagvolgorde. De Nederlander uitkomend voor Keijzer Racing reed weer ijzersterk moest een ruime seconde toegeven op zijn concurrenten had eenzelfde marge op zijn eerste achtervolger Mick Betsch. Louis Wolfle en Marino Sato maakten de top-5 vol. Janneau Esmeijer won enkele plaatsen en finishte als achtste, Stan Pex maakte indruk door zich vanaf P29 op te werken tot de twaalfde positie. Michael Kuiper eindigde op P21.

In de tweede race kon Van Leeuwen de strijd om de overwinning niet opnieuw aangaan doordat hij in de openingsronde na een aanrijding uitviel. Daardoor lag de weg open voor Hannes Janker die met een goede voorsprong de volle winst pakte. Mick Betsch en Arlind Hoti maakten het podium compleet, gevolgd door Gino Wetzels en de goed rijdende Janneau Esmeijer. Stan Pex liet nogmaals zijn snelheid zien door als zevende te finishen, Michael Kuiper won eveneens wat plaatsen en werd zeventiende.