Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Richard Verschoor met MP Motorsport naar vernieuwde FIA Formula 3: "Ik heb op F3-niveau nog iets af te maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2019 17:29

Richard Verschoor blijft bij MP Motorsport voor een vervolg in het eerste seizoen van de vernieuwde FIA F3. Verschoor wil daarmee de lijn doortrekken die hij halverwege het vorige seizoen inzette met een succesvolle overstap naar de GP3. De Nederlander zette in augustus 2018 de stap naar de GP3, samen met MP Motorsport, nadat hij in de Formule 4 en Formule Renault ook al voor het Nederlandse team uitkwam. De 18-jarige coureur uit Benschop maakte in de sprintrace op Spa meteen indruk met een geweldige inhaalrace van de 17e naar de zevende plaats. Op Monza vertrok hij in de sprintrace van pole, op Sochi behaalde hij zijn eerste podium in de GP3.

Richard Verschoor

In de winterpauze testte Verschoor ook twee keer de F2-auto van MP Motorsport, waarbij hij snelle tijden liet noteren in Abu Dhabi en Barcelona. Toch kiest de TeamNL-coureur voor een seizoen in de vernieuwde FIA F3, die vanaf dit jaar tijdens de Europese Grand Prix-weekenden de plaats van de GP3 overneemt. Verschoor wordt in de F3 teamgenoot van de Fin Simo Laaksonen, die al eerder voor MP Motorsport tekende, en Liam Lawson.

“Het heeft even geduurd voordat ik eruit was, maar ik ben blij dat ik samen met MP Motorsport mijn zinnen heb gezet op de FIA F3”, aldus Verschoor. “Natuurlijk was een vervolg in de Formule 2 prachtig geweest, maar ik heb op F3-niveau nog iets af te maken. Ik weet zeker dat ik komend seizoen samen met MP mooie dingen kan laten zien. Intussen kan ik meekijken bij het F2-team en daarvan leren, zodat ik goed voorbereid de volgende stap kan zetten.”

“We gaan door met Richard en dat vinden we bij MP allemaal fantastisch”, vertelt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Bijna alle ups en downs in Richards carričre hebben we samen meegemaakt, en het blijft een genoegen om met hem samen te werken. Ook in 2019 gaan we er samen voor, met hopelijk nog meer podia en liefst ook overwinningen tot gevolg.”

Verschoor maakte in 2016 met een knal zijn autosportdebuut, door met MP Motorsport twee Formule 4-titels te veroveren: het Noord-Europese zonekampioenschap en het Spaanse kampioenschap. In 2017 vervolgde hij zijn carričre bij MP in de Formule Renault 2.0, met een podium in de Eurocup en een overwinning in de NEC. Na nog een half seizoen in de Formule Renault keerde hij terug naar MP voor een geslaagde tweede seizoenshelft in de GP3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS