Karting • GK4 Kartseries

Karters van KCR Racing Team Nick Ho en Wouter Poleij staan hun mannetje in Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2018 00:03 • Print artikel

GENK - Allebei leerden ze het racen bij Kart Centre Roosendaal (KCR); Nick Ho uit Etten-Leur en Wouter Poleij uit Hoogerheide lieten zondag in Genk zien dat ze daar een solide basis hebben gelegd. Tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap waren ze voorin te vinden in de IAME X30 Cadet-klasse. Wouter werd knap tweede in het dagklassement, Nick reed naar een keurige zesde plaats.

Nyck_Ho

“Ik ben heel tevreden. Mijn resultaten waren beter dan verwacht”, zei Nick (13) die achtste, zevende en vierde werd in de respectievelijke races. “Ik heb dit seizoen aardig wat tegenslag gehad. Veel pech op technisch vlak. Maar voor deze wedstrijden stond de kart goed afgesteld. En dit is wel onze baan. We rijden hier vaker dan op andere banen. Maar het blijft moeilijk om hier goed te presteren, want iedereen kent deze baan goed.”

Voor Nick is het zijn eerste jaar racen op buitenbanen. Daarvoor reed hij twee jaar wedstrijden op binnenbanen. De snelle Brabander begon in 2016 met de sport toen hij tijdens een kinderfeestje naar de kartbaan van KCR ging. “Ik vond het zo leuk dat ik steeds vaker ben gegaan. Het ging heel goed. En ik wilde wedstrijden gaan rijden. Ik vind het leuk als je jezelf kunt verbeteren. Verder is de sfeer in het karten heel goed en de snelheid en het hard door de bochten rijden maken het superleuk om te doen.”

Nick en Wouter

Op die manier kwamen Nick en Wouter al gauw met elkaar in aanraking. Want Wouter begon in 2015 bij KCR. Ook hij reed eerst (ruim) twee jaar binnen en is dit jaar op buitenbanen gaan racen. “Op vakantie ging ik een keer karten met mijn neef en hij versloeg me. Ik wilde daarna graag sneller zijn dan hij en toen ik voor de tweede keer bij KCR ging rijden, werd tegen me gezegd dat het zo goed ging dat ik misschien maar kartles moest nemen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Sinds dit seizoen is hij met Nick samen een vaste waarde in het GK4-kampioenschap in de Cadet-klasse. “Het voelt goed dat ik nu buiten rijd. Het was vandaag mijn eerste podiumplaats”, zei Wouter, die vierde, derde en tweede werd in de races. “Mijn vader en moeder zeiden van tevoren dat het mooi zou zijn als ik in de top tien kon eindigen. Ik dacht zelf aan een plaats in de top vijf. De kart was goed afgesteld, maar ik was wel verbaasd dat ik in de kwalificatie al in de top vier reed. Daarna gingen de races goed.”

Nu wacht Nick en Wouter de vierde ronde van het GK4-kampioenschap. Die wordt in augustus gehouden op de nieuwe kartbaan van Assen. Een baan die beide rijders dus nog niet kennen. Wouter: “Dat is moeilijk, een nieuwe baan. Er zal veel grip zijn omdat er nog bijna geen rubber op ligt. Weer een podiumplaats wordt moeilijk, maar ik ga er wel voor.” Nick maakte zich niet zo druk om het feit dat het een baan is die hij nog niet kent. “Dat is voor alle rijders hetzelfde. We zullen wel zien hoe het gaat. Maar het zou mooi zijn als het nog wat beter wordt dan in Genk!”

Nick Ho en Wouter Poleij worden in hun race-activiteiten ondersteund door McDonald’s Roosendaal en Kart Centre Roosendaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS