Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Jonge Spanjaard in de F4 naast Nederlandse talenten Glenn van Berlo en Tijmen van der Helm

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2019 10:10 • Print artikel

De Spaanse autocoureur Rafael Villanueva maakt de overstap naar MP Motorsport en wordt teamgenoot van de Nederlandse talenten Glenn van Berlo en Tijmen van der Helm. Het is voor de Spanjaard een tweede aanval op het Spaanse F4 kampioenschap. De 17-jarige coureur uit Madrid kiest daarmee voor het team dat de afgelopen drie jaar het monopolie op de titel had.

Rafael Villaneuva

Villanueva eindigde vorig jaar als zesde in het Spaanse F4-kampioenschap, met een beste resultaat van vierde op Jérez, alvorens deel te nemen aan het F4-winterkampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Op de circuits van Dubai en Yas Marina vertrok de Spanjaard twee keer vanaf de eerste rij. Door consistent in de punten te rijden, eindigde hij als achtste in het eindklassement.

De jonge Madrileen verhuist nu naar MP Motorsport voor een tweede aanval op het Spaanse F4-kampioenschap. Villanueva sluit zich aan bij Nicolas Baert, Glenn van Berlo en Tijmen van der Helm, die eveneens werden aangekondigd als de F4-coureurs van MP in 2019.

"Het is een geweldige kans om voor MP Motorsport te mogen uitkomen", aldus Villanueva. "Hun prestaties in de Formule 4 zijn ongeëvenaard, ik ben er zeker van dat ik dankzij MP vooraan kan meestrijden. Ik kan niet wachten op het moment waarop kan laten zien waartoe ik in staat ben."

"We heten Rafa van harte welkom in ons team", aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP. "Hij was vorig jaar een van onze sterkste tegenstanders, het is mooi dat hij dit jaar aan onze kant staat. Ik denk dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan zijn ontwikkeling, zodat hij komend seizoen kan meedingen naar de titel. Dat moet ons doel voor 2019 zijn.”

Voordat hij in 2018 zijn F4-debuut maakte, was Villanueva een prominent karter op het Iberische schiereiland, in de OK-karts in 2016 en in KZ2 in 2017.

Babe-box

Xtra

COLUMNS