Formule 1

Verstappen - Leclerc: "Oorspronkelijk besloten ze dat er geen onderzoek nodig was, maar er kwam nieuw bewijs"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2019 05:20 • Print artikel

Charles Leclerc raakte tijdens de Grand Prix van Japan direct na de start Max Verstappen. Het zorgde voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd voor de Red Bull-coureur. De Monegask liep ook schade op, maar kon zijn wedstrijd vervolgen. In eerste instantie werd de aanrijding als race-incident afgedaan. Lange tijd na de Formule 1-race volgde toch nog een straf. De FIA-racedirecteur Michael Masi legt uit waarom het zo lang duurde, voordat er een besluit viel.

Max Verstappen Formule 1 racexpress

“Er kwam wat nieuw bewijs beschikbaar, welke ze op dat moment niet hadden en de stewards kozen er effectief voor om het onderzoek te heropenen”, aldus Masi tegenover Racefans over het incident tussen Verstappen en Leclerc. “Oorspronkelijk met wat ze beschikbaar hadden, besloten ze dat er geen onderzoek nodig was. Toen kregen ze wat andere beelden die ze niet hadden. En binnen de rechten die ze hebben, was het een nieuw element en heropende ze het.”

De stewards besloten er uiteindelijk toe om het incident na de race te onderzoeken, waarna ze vijf seconden straf gaven aan Leclerc voor de botsing met Verstappen en nog een straf van tien seconden, omdat hij te lang doorreed met een beschadigde auto. Daarnaast kreeg de Monegask twee punten op zijn licentie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS