Formule 1

SPECIAL - Max Verstappen of Charles Leclerc in een Mercedes in 2022, het zou zomaar kunnen...

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2021 11:47 • Print artikel

Max Verstappen is een waardige tegenstander van Lewis Hamilton gebleken. De contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes, waar hij zijn contract met slechts één jaar verlengde, heeft geleid tot meer vragen dan antwoorden. Een conclusie die hier zou kunnen worden getrokken, is dat het huwelijk tussen de coureur en het team zich momenteel niet op in de meest liefdevolle fase bevindt. Vanuit het perspectief van Hamilton zou een verlenging van één jaar kunnen betekenen dat hij ofwel onzeker is over de vooruitzichten van Mercedes na 2021 of dat hij dit jaar zijn achtste wereldtitel wil veroveren en hij daarna zijn eigen weg gaat. Aan de andere kant wil Mercedes, ook al zouden ze graag geassocieerd worden met Hamilton, niet voldoen aan zijn eisen van een vermeende 'vetoclausule' of een extravagant salaris, dat Hamilton zou afdwingen. Vooral omdat Hamilton op 36-jarige leeftijd geen lange termijn vooruitzicht zal zijn, kijkt Mercedes misschien naar opties voor het seizoen 2022, waarbij de contracten van zowel Hamilton als Bottas aan het einde van het seizoen aflopen.

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen
Lewis Hamilton en Max Verstappen

Hoe dan ook, het lijkt zeer waarschijnlijk dat de samenwerking tussen Mercedes en Lewis Hamilton in 2021 ten einde loopt. Dat zou betekenen dat Mercedes naar opties zou kijken om op dit moment misschien wel de meest begeerde stoel op de grid te vullen. Het contract van Lewis Hamilton loopt af aan het einde van het seizoen 2021. Toevallig tekende ook Valtteri Bottas in 2020 een verlenging van één jaar, wat betekent dat ook zijn contract aan het einde van het seizoen 2021 zou aflopen. Eén van de redenen waarom Valtteri Bottas deel uitmaakte van het Mercedes-team, was vanwege zijn vermogen om Hamilton aan te vullen.

Lewis_Hamilton_en_Valtteri_Bottas
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas

Hij zou Hamilton meestal niet verslaan, maar zou er zijn om de stukken op te pakken als Hamilton een rotdag had. George Russell is de belangrijkste kandidaat om Hamilton te vervangen als hij aan het einde van het seizoen 2021 zou vertrekken. Zal Bottas in staat zijn om dezelfde rol voor Russell te spelen? Wat nog belangrijker is, Russell heeft zichzelf nog steeds niet zo goed bewezen dat hij in één adem wordt genoemd met de beste coureurs op de grid wordt genoemd, zoals Lewis Hamilton of een Max Verstappen of een Charles Leclerc. Hij moet zichzelf eerst bewijzen in een competitieve auto en consistente resultaten neerzetten. Tot Russell dat heeft gedaan, heeft een directe ruil tussen Hamilton en Russell weinig zin. Bottas is misschien onderweg naar zijn einde bij Mercedes en wordt er gekeken naar een nieuwe teamleider in de afwezigheid van Hamilton.

Mercedes_George_Russell_GP_Sakhir_2020_portret
George Russell in de Mercedes bij de GP van Sakhir 2020

Als we het hebben over de beste coureurs op de grid, dan zouden Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc helemaal bovenaan moeten staan, aldus worldinsport.com. Als Mercedes naar capabele coureurs buiten Lewis Hamilton kijkt, dan moet de coureur die je in die Mercedes zou willen zien zitten ofwel Max Verstappen of Charles Leclerc zijn.

Deze twee hebben zich de afgelopen jaren onderscheiden door hun prestatieniveau en consistentie. Beiden hebben honger naar titels en als je de rechtmatige erfgenaam van Hamilton's troon moet kiezen, moet dat één van deze twee zijn. Als we het over de twee coureurs hebben, zou het dom zijn om geen Mercedes-stoeltje te overwegen. Max Verstappen was van zijn kant misschien wel één van de top twee, zo niet de beste coureur in de Formule 1 vorig jaar.

Het enige dat Verstappen ervan weerhield de titel te veroveren, was de auto waarmee hij reed. Het seizoen 2020 was opnieuw een jaar waarin Red Bull voor de aanvang van het seizoen stellig beweerde dat ze de strijd met Mercedes aan konden gaan, om daarna in de praktijk te beseffen dat ze opnieuw door Mercedes waren overtroffen. Red Bull mikt nu opnieuw op een kampioenschapscampagne in 2021. Als ze aan het begin van het seizoen opnieuw wankelen, kan het geduld van Verstappen gewoon opraken.

Max_Verstappen_Nr1
Max Verstappen, vorig jaar de beste coureur in de Formule 1?

De situatie van Charles Leclerc is iets anders. Hij vindt het heerlijk om deel uit te maken van Ferrari en beschouwt het als zijn doel om het team terug te brengen naar zijn gloriedagen. Tegelijkertijd moet hij op zijn hoede zijn voor het feit dat Ferrari de afgelopen tijd het graf is geweest van meerdere wereldkampioenen zoals Fernando Alonso en Sebastian Vettel, die dezelfde ambitie hadden als hij. Beide coureurs sloten zich met veel hype bij het team aan, maar zij kwamen bedrogen uit en beiden hadden een roemloos einde bij het team uit Maranello. Ferrari zag er al een tijdje niet uit als een team dat kampioenschappen zou kunnen winnen en je je dan verplaatst in de rol van de manager van Charles Leclerc, dan zou die nu al met Toto Wolff moeten praten over een mogelijk Mercedes-stoeltje in de toekomst.

Charles_Leclerc_nieuwe_Ferrari_legende
Charles Leclerc, terug naar de gloriedagen van Ferrari?

Als Mercedes kijkt naar een leven na Lewis Hamilton, dan zouden ze kunnen kijken naar een bewezen talent als George Russell, die zich toch al binnen de Mercedes-gelederen bevindt. En als ze dan toch bezig zijn met verjonging, dan zijn Charles Leclerc en Max Verstappen uitstekende kandidaten voor de andere stoel. Zullen we in 2022 naar Max Verstappen of Charles Leclerc kijken in een Mercedes? Het is waarschijnlijk, het is zelfs zeer waarschijnlijk.

Mercedes_W11_prestatiesKlik op onderstaande oranje links voor eerdere berichten over Mercedes, Ferrari, Lewis Hamilton en Max Verstappen, verschenen op RaceXpress:

Bij achtste wereldtitel stopt Lewis Hamilton en gaat Mercedes voor Max Verstappen

SPECIAL - De continuing story of het Mercedes-Aston Martin Masterplan

Wat gaat Lewis Hamilton doen? Zijn huidige teambaas heeft een aandeel in Aston Martin, dus...

Mercedes ontkent geruchten over hun plannen om de F1 te verlaten speculatie-hierover is ongegrond en onverantwoord

Neemt Wolff Lewis Hamilton op sleeptouw totale onzin reageert de Mercedes teambaas in Niki-Lauda-stijl...

Mercedes start met Formule 1 MGU-H technologie in AMG wegauto's

Aston-Martin mikt op jaarlijkse groei van 250 tot 300 miljoen pond Mercedes-Benz verhoogt tot 2023 stapsgewijs aandeel in Britse autofabrikant

SPECIAL Quo vadis Sebastian Is er een groter plan achter de geruchten over Vettel en Racing-Point

Mercedes versus Ferrari logos

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS