Formule 1

Neemt Wolff Lewis Hamilton op sleeptouw: "Totale onzin", reageert de Mercedes teambaas in Niki Lauda-stijl...

Uitgegeven door Peter Vader • 27 april 2020 15:19 • Print artikel

Toto Wolff houdt vol dat zijn nieuwe betrokkenheid bij Aston Martin slechts een 'persoonlijke financiële investering' is. De Mercedes-baas trekt zijn wenkbrauwen hoog op als er gevraagd wordt naar zijn flirt met Aston Martin en veroorzaakt daarmee wijdverbreide speculaties, nadat onlangs al zijn transactie werd onthuld. In de afgelopen maanden was Wolff’s relatie met Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll duidelijk geïntensiveerd. Stroll is van plan om zijn in Silverstone gevestigde F1-team vanaf 2021 in Aston Martin te hernoemen. Gevraagd waarom hij betrokken raakt, vertelde Wolff aan de krant Österreich: “De voorraden zijn momenteel erg laag en de nieuwe productlijn is geweldig. Het is een persoonlijke financiële investering in een autofabrikant (check filmpje met Max Verstappen die de Aston Martin Valkyrie zijn vuurdoop geeft, red.) die niet betrokken is bij de Formule 1. En na de corona zal er weer een normale tijd komen waarin mensen auto's kopen."

Toto Wolff en Niki Lauda F1 Mercedes

Hoezo belangenconflicten?
Het feit dat Wolff echter Aston Martin-aandelen koopt terwijl hij van plan is de teambaas van Mercedes te blijven, heeft vragen opgeworpen over belangenconflicten. Op de vraag hoe hij die twee rollen met elkaar kan verzoenen, antwoordde hij: "Heel goed. We zullen onze motoren leveren aan het nieuwe Aston Martin F1-team en we zullen hetzelfde doen in serieproductie. De straatauto's van Aston Martin hebben ook Mercedes-motoren en Daimler heeft een belang van 5 procent in Aston Martin”, legt Toto Wolff uit.

“Totale onzin!”
Desalniettemin blijven de geruchten doorgaan dat Wolff bezig is om Mercedes te verlaten en zich bij Stroll met zijn Aston Martin aan te sluiten. Misschien wel met Lewis Hamilton op sleeptouw. "Daarop kan ik slechts een korte verklaring à la Niki Lauda geven: totale onzin!" zei de Oostenrijker. Hij gaf toe dat hij, temidden van de corona-crisis, zijn oude vriend en zakenpartner echt mist. “Onder deze nieuwe en nooit eerder vertoonde omstandigheden en omdat ik zijn pragmatisme ken, vraag ik me vaak af: wat zou Niki hebben gezegd?” aldus Wolff.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS