Formule 1

Max Verstappen over Nederlandse Grand Prix: "Zandvoort zou misschien nog wat meer rechte stukken kunnen gebruiken, maar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 november 2017 11:10 • Print artikel

Afgelopen week presenteerde Circuit Zandvoort en de gemeente Zandvoort een haalbaarheidsstudie over een mogelijke Grand Prix op Circuit Zandvoort. Het onderzoek, uitgevoerd door economisch onderzoeks- en adviesbureau Decisio, wees uit dat een terugkomst van de Formule 1 naar Zandvoort een reële mogelijkheid is. Er werd gekeken naar de haalbaarheid en de economische impact van de Formule 1 met Max Verstappen in Zandvoort. Het onderzoek toont aan dat de terugkeer van de Formule 1 naar het Circuit van Zandvoort een realistisch scenario is. Er zijn geen onoverkomelijke technische, organisatorische of logistieke knelpunten. “Ik denk wel dat het mogelijk is. Het is echter het geheel eromheen waar nog wat aan moet gebeuren. Het circuit zelf zou misschien nog wat meer rechte stukken kunnen gebruiken, maar dat is niet erg extreem", vertelde Max Verstappen in Peptalk op Ziggo.

Zandvoort F1 Max Verstappen

"Maar met uitloopstroken, de infrastructuur en het pitgebouw is dat wat lastiger. Ook de wegen naar het circuit toe, die lopen nu nog vast. Dan moet je andere manieren verzinnen. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk nog hoeveel er betaald moet gaan worden en hoe het gefinancierd wordt.”

Zolang de Nederlandse Grand Prix niet op een stratencircuit plaatsvindt, is Max al vrij snel tevreden: “Stratencircuits hebben we al genoeg. Daar kan je niet inhalen. Ik vind een stratencircuit niet zo uitdagend als Spa of Suzuka. Een echt circuit vind ik veel leuker om op te rijden. Daar kan je in de kwalificatie ook echt gas geven. Op een stratencircuit ben je toch altijd wat voorzichtig.”

De Formule 1 zakelijk opvoeren? Ziggo Zakelijk nu 3 maanden met 50% korting en powerpromise! vraag HIER vrijblijvend advies over Ziggo Zakelijk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS