Formule 1

Populariteit Max Verstappen mega! Zandvoort laat onderzoek doen: is Grand Prix haalbaar?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 maart 2017 18:01 • Print artikel

Met de komst van Max Verstappen in de Formule 1 en zijn uitermate succesvolle seizoen in 2016 is de autosport zeer populair in Nederland. De gemeente Zandvoort en het Circuit Park Zandvoort hebben zo meldt het Haarlems Dagblad nu onderzoeksbureau Decisio ingeschakeld om te kijken naar de haalbaarheid voor een Formule 1 Grand Prix op eigen bodem. De laatste editie van een Grand Prix van de koningsklasse van de autosport, die werd verreden op het circuit in de Noord-Hollandse duinen stamt uit 1985.

Formule 1 2017 Max Verstappen


De kosten voor het onderzoek bedragen 50.000 Euro. De evenementen als de Family Racing Days - Driven by Max Verstappen, de jaarlijkse Masters of Formula 3 en de DTM zorgen voor grote aantallen publiek. Ook dit jaar wordt het drukbezochte evenement Family Racing Days in samenwerking met Jumbo Supermarkten georganiseerd. Men verwacht wederom vele tienduizenden bezoekers.

Om een Grand Prix te organiseren in Zandvoort zou een enorme upgrade en veel werk aan de infrastructuur nodig zijn. Het kostenplaatje om aan de huidige standaarden te voldoen van de huidige F1 zijn hoog. De afgelopen jaren zijn er vaker ideeën geopperd om de Grand Prix te laten terugkeren. Met de populariteit van de jonge Limburger en het sneeuwbaleffect naar de sport wordt de kans groter.

Formule 1 2017 Max Verstappen


In het achterhoofd kan misschien worden gekeken naar een samenwerking met onze zuiderburen. In 2017 staan het Belgische talent Stoffel Vandoorne en onze eigen Max Verstappen aan de start van het F1-seizoen. Hiermee zijn de lage landen goed vertegenwoordigt in de F1 en doen we niet onder voor bijvoorbeeld Duitsland of Groot-Brittannië.

De Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ vinden 20 en 21 mei plaats op het Circuit Park Zandvoort. Een ander hoogtepunt op de kalender is de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps, maar hiervoor zijn de kaarten snel uitverkocht. Wacht niet te lang. Voor de snelle beslissers: Kijk HIER voor alle informatie over de F1-kaarten en tribunekaarten voor de Formule 1 Grand Prix van België op Spa–Francorchamps!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS