Formule 1

Formule 1 GP in Zandvoort? Wat moet er gebeuren om Max Verstappen te zien racen?

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 augustus 2017 08:21 • Print artikel

Komt er ooit weer een Formule 1-race op het circuit van Zandvoort? Mede door de populariteit van Max Verstappen zou een F1 GP in Nederland haalbaar kunnen zijn. Getuige de gigantische opkomst bij de afgelopen twee jaar van de Jumbo Racedagen met Max Verstappen, is de potentie aanwezig. De gemeente en de directie van het circuit leggen momenteel de laatste hand aan een haalbaarheidsonderzoek. Welke aanpassingen zijn er nodig om het circuit in de duinen van Zandvoort geschikt te maken voor de Formule 1? NH Nieuws zocht uit wat er allemaal moet gebeuren om Neerlands trots Max Verstappen in Nederland te zien racen.

Circuit_Zandvoort

"De grindbakken zullen deels vervangen moeten worden door asfalt", denkt directeur Erik Weijers. Bij de rood gekleurde grindbakken zal dan een deel vervangen worden door asfalt. "Maar ook niet alles. Je wilt niet meemaken dat je bij de Tarzanbocht aankomt en er alleen asfalt ligt. Als je er dan uitvliegt dan lig je bij de Hoogovens, zeggen wij dan."

Inmiddels ligt er een hele nieuwe asfaltlaag op het circuit, maar dat was ook wel nodig.

van Keulen

En dan is er nog de infrastructuur. Kan het circuitpark al die bezoekers nog wel aan? Volgens Erik Weijers is dat geen probleem, want daar ligt een goed plan voor klaar.

Zie hieronder een video verslag van NHNieuws.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS