Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Joey Alders zet dominantie door met winst in race 2 op Sepang + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 december 2019 00:42

Sepang, Malaysia - Na zijn fenomenale overwinning in de eerste race van het 2020 F3 Asian Championship seizoen won Joey Alders ook de tweede race op het Sepang International Circuit. Nikita Mazepin kon de snelle Nederlander niet bijhouden en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Daniel Cao volgde op P3. Voor Black Arts Racing kon het weekend niet beter verlopen ondanks de natte race.

FIA F3 Asia Joey Alders


Race 2 nat werd tot een regenrace verklaard en het veld stond dit weekend voor het eerst op regenbanden. Met de snelste ronden van Race 1 startte Devlin DeFrancesco op pole met de winnaar van de openingsrace Joey Alders langszij, en regerend F3-kampioen Ukyo Sasahara en Jack Doohan op de tweede rij.

Terwijl de lichten uitgingen, kwam DeFrancesco goed weg, maar Alders had een nog betere start, de Black Arts Racing coureur trok onmiddellijk langs de Canadees en pakte de leiding in bocht 1.

Met nog 20 minuten op de klok begon Nikita Mazepin aan zijn opmars naar Alders en kwam binnen een halve seconde van de BlackArts Racing-coureur. De Rus pushte hard ondanks de lastige baanomstandigheden. Terwijl Mazepin dicht genoeg bij Alders kwam om zijn zet te doen, slaagde Daniel Cao erin om aan te sluiten bij de Hitech Grand Prix-coureur. Terwijl het tweetal vocht, waarbij Mazepin de Chinese coureur vakkundig op afstand hield, kon Alders een 'adempauze' nemen en een gat slaan van meer dan een seconde.

Het gevecht ging door, waarbij Mazepin nooit de hoofdprijs uit het oog verloor. In de laatste ronden zorgde Cao ervoor dat Mazepin niet in staat was om een ​​serieuze uitdaging aan te gaan voor de overwinning. Tot aan de vlag was het een harde maar eerlijk strijd tussen de rijders, maar de Nederlander was te dominant voor het veld.

Vierde over de streep was Tatiana Calderón, een indrukwekkend resultaat na haar start vanuit de achterhoede. Yu Kanamaru eindigde als vijfde voor Yu Kuai van Zen Motorsport.

Uitslag race 2
FIA F3 Asia Race 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS