Formule 1

Het kind van de rekening door de komst van Fernando Alonso: "Zij hebben het laatste woord"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 april 2018 08:52 • Print artikel

Met de komst van Fernando Alonso bij het LMP1-team van Toyota, werd Anthony Davidson teruggezet naar de rol van reserve- en ontwikkelingscoureur. Ondanks dat de Brit na Le Mans in de LMP2 gaat rijden met DragonSpeed, blijft de prioriteit bij de Japanse autofabrikant liggen. De afgelopen periode nam de coureur bijvoorbeeld de wintertest voor zijn rekening in de Toyota TS050 Hybrid, vanwege de afwezigheid van Fernando Alonso.

Anthony Davidson

“Als ik op enig moment nodig ben, dan heeft Toyota prioriteit”, zei Davidson tegen Sportscar365. “Dat is één van de compromissen en begrip dat beide teams hebben en ik ook. Er zijn twee dingen, maar uiteindelijk telt dit jaar maar één ding voor Le Mans, geen risico’s nemen en in die filosofie passen. Ik moet voorbereid zijn, als het team me nodig heeft. Er is niets wat ik er aan kan doen, dus het beste was om terug te gaan racen en daar kwam de deal van DragonSpeed voorbij.”

De Britse coureur gaat bij Dragonspeed rijden met Roberto Gonzalez en voormalig F1-coureur Pastor Maldonado. Davidson rijdt dit jaar in de LMP2, omdat DragonSpeed, onder andere met Renger van der Zande, ook in de LMP1 uitkomt. Daar is het team juist een rivaal van Toyota. “Na Le Mans ben ik vrij om te gaan”, zei Davidson. “Ik respecteer dat en DragonSpeed respecteert dat ik onder contract bij Toyota staat, wat mijn prioriteit heeft, en zij hebben het laatste woord over waar ik geplaatst wordt."

Babe-box

Xtra

COLUMNS