Formule 1

Heeft Jacques Villeneuve de pik op Max Verstappen? "Heel gevaarlijk! Zo doen ze het in videogames!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 oktober 2016 19:15 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De Canadees haalde weer eens uit naar Max Verstappen, maar had ook commentaar op Carlos Sainz en Daniil Kvyat. De oud-wereldkampioen Formule 1 is blij dat de coureurs niet meer van rijrichting mogen veranderen in de remzone, wanneer zij hun positie verdedigen. Het was met name Max Verstappen die zorgde dat deze regel werd doorgevoerd, nadat diverse coureurs over zijn rijgedrag klaagden tijdens de rijdersbriefing in Austin.“Eindelijk, want het werd belachelijk”, reageerde de Canadees tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Andere coureurs vechten eerlijk. Maar wat Verstappen en ook Sainz doen, is in hun spiegels kijken en blokkeren. Dat is niet vechten, maar wel heel gevaarlijk. Het zal de nieuwe generatie zijn. Zo doen ze het vast ook in videogames.”

Dat Jacques Villenueve zelf ook geen heilig boontje was en zijn kritiek in de categorie ‘de pot verwijt de ketel’ valt, blijkt uit het vervolg van de tirade van de Canadees.

“In mijn tijd gebeurde dat niet. Nooit. En als een ander het bij mij flikte, zou ik hem de volgende race in de muur duwen. Toen was het veel gevaarlijker, dus er was ook meer respect. Nu zijn de auto’s veiliger en doen de coureurs maar wat.” Een uitspraak die uitblinkt in respect naar andere coureurs en dat met zoals hij zelf zegt ‘minder veilige’ auto’s. Ook Daniil Kvyat ontkomt niet aan de kritiek van Jacques Villeneuve. "Op basis van zijn resultaten hoort hij niet in de F1 te blijven.”, zo zegt de 45-jarige, “Hij heeft zich niet kunnen verbeteren sinds hij teruggezet werd vanuit Red Bull Racing en Sainz verslaat hem. Er zal een reden zijn waarom ze hem houden, misschien werkt hij goed mee aan de ontwikkeling van de auto."Wel begrijpt de coureur die ooit een auto in Baku deelde met Jos Verstappen en een mooi weekend voor de Limburger naar de knoppen hielp met een onnodige crash, dat Red Bull vasthoudt: "Ze hebben daar nu twee stercoureurs. Maar Toro Rosso is een team voor pensionado's aan het worden." Waarmee de oud F1-coureur wil zeggen dat het opleidingsprogramma van Red Bull voorlopig dood is.

Wat voor commentaar had Jacques Villeneuve nog meer op Max Verstappen?

Jacques Villeneuve blijft moddergooien naar Max Verstappen: "Het is een belediging"

Villeneuve haalt weer uit: "Verstappen had een straf moeten krijgen"

"Een andere coureur wordt naar huis gestuurd, maar omdat het Max Verstappen is..."

Villeneuve brult weer eens: 'Red Bull wil alleen maar blikjes verkopen, daarom moest Vettel gaan'

Max Verstappen is boos! "Jacques Villeneuve kijk uit met wat je zegt!"

Jacques Villeneuve: "Ik ben een Kimi-fan!"

Vergeet hem niet! Staatslot voor de volgende trekking!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS