Autosport Internationaal Toerwagens • World GT1

Jos Verstappen voor niets naar Baku? Jacques Villeneuve crasht BMW Z4

Uitgegeven door Johan Vis • 26 oktober 2012 13:00

De eerste actie is begonnen van de City Challenge in Baku, Azerbeidzjan, waar verschillende coureurs als voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve, oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen en Bernd Schneider aan mee doen, maar ook de Nederlanders Yelmer Buurman en Stef Dusseldorp en de Belgen Greg Franchi/Enzo Ide in een Ferrari 458 zzullen het opnemen tegen deze sterren van weleer. Verstappen reed vanochtend zijn eerste meters in de BMW Z4 GT3-bolide en was direct competitief. Daarna nam Villeneuve het stuur over. In zijn ijver om een goede tijd te zetten crashte Villeneuve de auto in de tweede vrije training. De schade aan het chassis is flink, en of het tweetal de race kan voort zetten is een vraagteken?

City Challenge

Gisterenavond voordat het geweld in de stad van start ging was er een schitterende parade met de deelnemende racewagens en coureurs. De parade startte met verschillende handtekeningen sessies voor de toegestroomde toeschouwers, waarna later enkele spectaculaire demo’s werden gegeven voor het bekende overheidsgebouw van Baku. “Racewagens in de straten van een schitterende stad speelt een belangrijke rol in de gedachtegang van de City Challenge, daarom was het ook logisch om deze racewagens te tonen in een stad als Baku”, zegt organisator Hartmut Beyer over de afgelopen parade.

City Challenge

Op vrijdag zal dan voor het eerst echt gereden worden op het stratencircuit in Baku, waarbij alles wordt uitgezonden in honderdtwintig landen en zeker driehonderd miljoen mensen alles zullen zien wereldwijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS