Formule 1

Max is boos!: 'Jacques Villeneuve, pas op met wat je zegt'

Uitgegeven door Alfred Bakker • 3 september 2016 05:41

De verbale diaree die de rancuneuze Canadees vanaf Max Verstappen's entree in de Formule 1 is blijven uiten, heeft nu een punt bereikt waarop Verstappen klaar is met de hypocriete commentaren van J.V. op zo'n beetje alles wat over Max Verstappen wordt gepubliceerd. De uitspraken van J.V. in de Italiaanse media beginnen op laster te lijken en het wordt tijd om de zure pensionado te confronteren met zijn eigen nogal omstreden raceverleden. Zoals we van Max Verstappen weten, laat hij zich niet intimideren. De vileine opmerking waarmee hij Felipe Massa terecht wees tijdens de persmeeting van 2015 in Montreal was daar een helder bewijs van.


Max Verstappen zegt dat Villeneuve op zijn woorden moet passen over agressief rijden. Nadat de Canadees de jongeling van Red Bull Racing had gewaarschuwd dat hij iemand zou doodrijden als hij zijn rijstijl niet zou veranderen, bracht Verstappen een onderbelicht gebleven drama op over Australië 2001 waarin Jacques Villeneuve een hoofdrol speelde.

De hele wereld en daarbuiten weet ondertussen dat Max onderwerp is geweest van onderzoeken en discussies de afgelopen week na zijn race op Spa-Francorchamps in België. Het meest besproken was daarbij het blokkeren van Ferrari-rijder Kimi Raikkonen op hoge snelheid op het lange Kemmel-Straight. Ondanks een incident-volle race, ondernamen de baancommissarissen geen actie tegen Verstappen. De race directeur Charlie Whiting heeft vrijdagochtend wel een ontmoeting met Max gehad in Monza om de gebeurtenissen in Spa te bespreken.

Jacques Villeneuve, de voormalige F1-kampioen, was een van de mensen die het oneens waren met de rijstijl van Verstappen, zegt tegen de Red Bull coureur "Doe nou eens rustig. Je gaat nog eens iemand doodrijden." Villeneuve, pratend met Motorsport.com, voegt toe dat hij boos is op de FIA voor de "bescherming" van Verstappen door geen actie te ondernemen, want "ze willen dat hij een ster wordt."

Volgens de NOS, reageerde Verstappen door te vertellen dat Villeneuve moet oppassen met wat hij zegt, in verband met een incident dat plaats vond tijdens de Grand Prix van Melbourne in 2001.
In ronde 4 van de Australische GP F1, was het Villeneuve die betrokken was in een botsing in bocht 3 nadat hij tegen de achterkant van Ralf Schumacher's Williams reed in de remzone. Een wiel van Villeneuve's BAR brak los en trof de baan-marshal Graham Beveridge tegen het hoofd. De safety car ging de baan op en Beveridge, de baan-marshal, werd met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar konden de doktoren alleen de dood van Beveridge vaststellen.

Verstappen vindt dat Villeneuve's beschuldigingen aan zijn adres niet respectvol waren naar Beveridge's nabestaanden en hypocriet met het oog op zijn eigen verleden.

Max Verstappen blijft er bij dat hij zijn rijstijl niet zal veranderen. Hij staat zesde in de stand om de rijderskampioenschap voorafgaand aan de start van de Italiaanse Grand Prix van Monza dit weekeind.



De beste deals van dit raceweekend!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS