Formule 1

'Eddie Irvine was de meeste luie F1-coureur ooit, Eddie was een jongen van de nachtclubs..."

Uitgegeven door Bart • 20 april 2020 10:22

Eddie Jordan heeft in zijn tijd als teambaas veel coureurs meegemaakt. Zo werkte de Ier met kampioenen als Ayrton Senna en Michael Schumacher, maar hij had ook een speciale band met de Noord-Ier Eddie Irvine. Voordat Irvine in 1996 als teamgenoot van Michael Schumacher voor Ferrari ging rijden, racete hij drie seizoenen voor Jordan. "Eddie was een jongen van de nachtclubs en werd eigenlijk nooit voor 12:00 uur wakker" Volgens de teambaas mag het een wonder heten dat Irvine de stap naar een topteam als Ferrari heeft kunnen maken.

Eddie Jordan


In de podcast Off The Ball zegt Jordan dat hij regelmatig journalisten in de vroege ochtend achter Irvine aanstuurde. "Dat was om Eddie wakker te krijgen en iets te laten doen. Hij zat anders maar de hele dag in zijn appartement. Hij is de meest luie coureur aller tijden. Dat is echt jammer, want hij had makkelijk wereldkampioen kunnen worden."

"Maar dat was ook zijn stijl. Eddie was een jongen van de nachtclubs en werd eigenlijk nooit voor 12:00 uur wakker. Soms nog wel later. Ik heb zelfs een personal trainer ingehuurd om met hem 's ochtends door de straten van Oxford te laten rennen, maar ik weet niet of dat geholpen heeft. Ik vroeg me op het circuit regelmatig af of hij net wakker was en net uit de nachtclub kwam."

"Het was hilarisch om met hem te werken, maar aan de andere kant soms ook enorm frustrerend. Hij wilde niet aan zijn fitheid werken, maar hij had wel andere kwaliteiten. Eddie was één van de slimste en scherpste coureurs waar ik mee gewerkt heb. Iemand die ogenschijnlijk altijd de juiste beslissing op het juiste moment maakte."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS