Formule 1

Dr. Helmut Marko droomt al stiekem van een overwinning van Red Bull-Honda: "Ik denk echt dat het ongelooflijk gaat.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2018 10:00 • Print artikel

Het management van Red Bull is positief over de komst van Honda naar Red Bull volgend jaar. Dr. Helmut Marko durft zelfs al een beetje te dromen van een overwinning in Japan.

Honda Hybrid F1 engine

“Het is bemoedigend”, zei Marko tegen het Amerikaanse Motorsport. “We zijn zo warm verwelkomd in Japan. Kun je het jezelf voorstellen als we beginnen te winnen? Vooraan rijden, ik denk echt dat het ongelofelijk gaat worden. We kijken heel positief naar volgend jaar met de andere motor. We zagen wat ze hier in de kwalificatie al konden doen.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner had een goed gevoel bij de laatste specificatie van de Honda-motor. “Zeker over het hele weekend gezien - en ook in Rusland - hebben we duidelijk de progressie kunnen volgens”, zei de Brit. “En het is ook fantastisch om ze echte stappen te zien maken. We zijn opgetogen over de progressie die ze maken en duidelijk hoopvol als we richting 2019 gaan. Je kunt zien dat de rechte lijn snelheid van de auto niet echt goed is en dat is waarop we hopen dat we volgend jaar een meer gelijk speelveld krijgen vanwege de relatie met Honda.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS